6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoV Steklarni Hrastnik za 63 odstotkov povečali dobiček

V Steklarni Hrastnik za 63 odstotkov povečali dobiček

Skupni prihodki skupine so bili sicer za dva odstotka manjši kot v 2012, kar pa generalni direktor družbe pripisuje dvomesečni zaustavitvi dela proizvodnje.

Skupina Steklarna Hrastnik, ki je preko ciprske družbe Ampelus Holding v lasti Igorja Laha, je lani ustvarila 48,6 milijonov evrov skupnih prihodkov, kar je za okoli dva odstotka manj kot v 2012. Manjše prihodke generalni direktor družbe pripisuje dvomesečni zaustavitvi dela proizvodnje zaradi nameščanja novih peči. Dobiček iz poslovanja pred obrestmi in davki (EBIT) je znašal 3,8 milijona evrov, kar je po Božičevi oceni najboljši izdi v zadnjih desetih letih. Lanski dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo pa je znašal 8,2 milijona evrov (v 2012 6,9 milijonov). Imeli so 2,8 milijona evrov dobička iz rednega poslovanja, kar je za 63 odstotkov več kot leto pred tem.

vir: STA
foto: Steklarna Hrastnik

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...