15.6 C
Trbovlje
petek, 17. septembra 2021
ZON.siAktualnoV ponedeljek se odpirajo terase gostinskih lokalov, a (spet) ne v Zasavju

V ponedeljek se odpirajo terase gostinskih lokalov, a (spet) ne v Zasavju

“S ponedeljkom, 8. marcem 2021, se v statističnih regijah Posavska in Jugovzhodna Slovenija dovoljuje izvajanje gostinskih storitev na terasah in vrtovih gostinskih lokalov.” je pred slabo uro na Twitterju zapisal minister Zdravko Počivalšek. 

Kljub upanju, da se terase odpirajo tudi v Zasavju, so glede na kazalnike Vlade odločili, da bodo odprli le omenjeni dve regiji, med katerima nobena ni Zasavska. Bo pa možno popiti kavo v Zasavju najbližji občini, torej v Radečah.

Gostinci bodo lahko na terasah stregli med 6. in 19. uro. Če bodo okužbe zaradi tega narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah v rumeni fazi prepovedano.

“Veseli me, da smo prišli do točke, kjer lahko ponovno zaženemo del gostinske dejavnosti,” je še zapisal Počivalšek. S ponedeljkom bo tako v omenjenih statističnih regijah dovoljeno izvajanje gostinskih storitev na terasah in vrtovih gostinskih lokalov, a če bo v omenjenih regijah po odprtju lokalov število okužb naraslo, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah prepovedano za rumeno fazo, je nadaljeval.

Strežba bo dovoljena izključno za mizami. Razdalja med osebami bo morala biti najmanj 1,5 metra, med robovi miz bodo morali gostinci zagotoviti tri metre razdalje. Za eno mizo bodo lahko sedele največ štiri osebe. Glede na velikost terase ali vrta bo določeno maksimalno dovoljeno število gostov.

Nujno bo razkuževanje rok ter miz pred menjavo gostov za mizo ter odstranitev ali prilagoditev predmetov v skupni uporabi, da se jih zaporedoma ne bo dotikalo več gostov. Vstop v gostinski lokal bo dovoljen le v primeru uporabe toaletnih prostorov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...