-- OGLAŠEVANJE --

V planu znižanje najemnin za stanovanja v Vili Barbari

-- OGLAŠEVANJE --

Da je višina najemnine v zasavskem okolju problem, je več kot očitno, saj je od 18 varovanih stanovanj v popolnoma prenovljeni nekdanji rudniški upravi zasedenih le 7 in še to manjših – torej tistih z nižjimi najemninami.

V času prenove je nenadzorovano narasla cena gradbenih storitev, kar je precej vplivalo na sprva planirano ceno najema. Zato zdaj v Spektru pripravljajo analize, kako bi najemnino lahko znižali in tako stanovanja naredili bolj dostopna lokalnemu prebivalstvu.

Spekter je bil v preteklosti dokapitaliziran prav z namenom izgradnje Vile Barbara, zato bi lahko prav iz tega naslova pokrili del stroškov, ki nastajajo zaradi izpada najemnin, je pojasnil prvi mož Spektra Stanislav Sotlar. »Stanovanja smo delali za ljudi in ne zase. Zato je prav, da se jim približamo tudi v finančnem smislu in ta krasna stanovanja napolnimo.«

Kot planirajo v Spektru naj bi višino najemnine uspeli znižati že do konca tega meseca. To pa bo pomenilo nižje stroške tudi za tiste, ki že živijo v Vili Barbara.

RTH bi moral biti likvidiran lani, a še ni in tudi še ne bo …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --