25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoV nedeljo iskalna akcija pogrešane osebe, še vedno je niso našli

V nedeljo iskalna akcija pogrešane osebe, še vedno je niso našli

Policisti so preko vikenda na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo  v Hrastniku. Zoper kršitelja zaradi nepravilnega premika vodijo postopek o prekršku. V postopku je bilo ugotovljeno da je vozil  pod vplivom alkohola (1.40 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenja in bo  na OS Trbovlje vložen obdolžilni predlog.

 

Zagorski policisti so imeli v delu kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari – vozila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti so opravili ogled, po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

 

Na Izlakah se je pripetila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, zoper katero vodijo postopek o prekršku zaradi nepravilne strani vožnje.

 

V soboto so ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola  (0.72 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka) zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče, policisti pa so mu tudi odvzeli vozniško dovoljenje.

 

Na savskem mostu v Zagorju so v soboto obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Zoper povzročiteljico vodijo postopek o prekršku zaradi odvzema prednosti v križišču.

 

V nedeljo se je zgodila še ena prometna nesreča z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik na območju Litije.  Zoper povzročitelja je uveden prekrškovni postopek zaradi nepravilne strani vožnje. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil  pod vplivom alkohola (0,86 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenja in bo na okrajno sodišče Trbovlje vložen obdolžilni predlog.

 

PP Litija

V petek so obravnavali nesrečo, kjer je moški pri delu padel iz višine 1,5 metra in se pri tem lažje poškodoval.

 

Isti dan so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja tatvine bal sena. Sledi zbiranje obvestil.

 

Tatvino artiklov v eni izmed trgovin na območju Litije so policisti prav tako imeli v delu in to kar dvakrat med vikendom. Sledi zbiranje obvestil.

Zgodila se je tudi prometna nesreča z udeležbo divjadi.

 

V nedeljo so vodili iskalno akcijo pogrešane osebe, ki ni bila najdena in nadaljujejo z aktivnostmi.

 

Med opravljanjem meritev hitrosti so v naselju Litija zaradi prekoračitve hitrosti ustavila voznico,  ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je bilo ugotovljeno da vozi pod vplivom alkohola ( 0,27mg/l alkohola na liter izdihanega zraka) Vozilo ji je bilo zaseženo, zoper njo vodijo postopek o prekršku.

 

PP Hrastnik

V petek so policisti našli ponarejen bankovec in obravnavali sum goljufije v enem izmed gostinskih lokalov.  Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

 

Na terasi enega izmed gostinskih lokalov so v nedeljo zagoreli plastični predmeti. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

 

PP Trbovlje

V soboto so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,72 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka), začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

 

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini in kršitelju izrekli prepoved približevanja. Po vseh zbranih obvestilih bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X