31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV majhnem mestecu ob Savi postrežejo več kot tisoč gostov na dan

V majhnem mestecu ob Savi postrežejo več kot tisoč gostov na dan

Radeče so te dni postale turistična destinacija, ki je obiskana predvsem iz Štajerske, Zasavja in tudi drugih strani. Ker so Radeče na tej strani najbliže je lepo vreme v mestece ob Savi zvabilo obiskovalce iz Maribora, Kamnika, Celja, Laškega, Savinjske doline …

Marjan in Brane.

Brane Đorđević iz Arje vasi in Marjan Hrapot iz Žalca sta ob kavi, soncu in lepem razgledu neizmerno uživala. Prepričana sta, da se z ukrepi o zapiranju omejuje svoboda ljudi. “Ljudje smo socialna bitja in takole kot je danes tukaj, bi moralo biti povsod po Sloveniji. V zaprtem prostoru je to še vedno drugače. Sedeti zunaj in si privoščiti kavico ali kosilo pa ne bi smel biti problem, Poglejte samo te nasmejane obraze,« se je smejalo tudi Branetu Đordeviću, nekdanjemu profesorju trboveljske gimnazije.

Povsod so bili zelo zgovorni tudi gostje, ki ne odobravajo zaprtij lokalov, predvsem tisti, ki so prišli od daleč. Ogorčeni so ne samo zaradi tega, ker so prikrajšani, temveč tudi zato, ker sočustvujejo z gostinci, zaradi težav, v katerih so se našli.

Nataša Pečnik

Z obiskom prve dni odprtja so več kot zadovoljni vsi gostinci, ki smo jih obiskali. V Kava bar Strnad na bencinskem servisu imajo le pet miz, in kot nam zaupa najemnica bara Nataša Pečnik, so jih obiskali predvsem domačini. “Največ obiska je bilo prvi dan, večinoma so to domači, stalni gostje. Seveda si močno želimo, da ostanemo odprti ter spet delamo in živimo normalno naprej.« Z obiskom so bili zadovoljni tudi v lokalu ob trgovskem centru Caffe Galleria, kjer je nešteto kavic v prvih dneh postregel Miha Korošec in bi si želel še večjo teraso, saj jim v teh dneh enostavno zmanjkuje miz. “Potrudili se bomo, da bodo postreženi vsi, pa naj bo to za mizo ali z najboljšo kavo za na pot.”

Naši gostinski sogovorniki se striktno držijo vseh predpisanih ukrepov, že prve dni so jih obiskali tudi inšpektorji. Bistro Križišče so odprli v torek in veseli so bili vsakega gosta. Poleg stalnih je prišlo tudi veliko gostov iz drugih krajev Slovenije, pravi natakarica Darja Pavelšek, ki si želi, da bi delo kmalu potekalo kot včasih.

V prvih treh dneh postregli okoli 1000 gostov na dan

Verjetno zaradi lokacije je še posebno živahno na zunanjem delu Gostišča Flosar. Ljudje se martinčkajo in po dolgem času uživajo v raznovrstni gostinski ponudbi. Po besedah najemnika lokala, Franca Krašovca, imajo 28 miz in 99 stolov in v prvih treh dneh so imeli v povprečju tisoč gostov na dan.

Franc Krašovec

»Z obiskom smo nadvse zadovoljni, še posebno v ponedeljek, ko je bil dan žena. Številni kličejo, da rezervirajo mizo, kar je pri tem številu gostov skoraj misija nemogoče. Trudimo se, da je postrežba kakovostna, kar je zaradi obremenjenosti zelo težko. Že takoj v ponedeljek nas je obiskal tudi inšpektor, ki je vse zelo podrobno preveril. Goste smo na začetku morali malo opozarjati na predpise. Za mizo so lahko največ štiri osebe in to se spoštuje. Za nas je pomembno, da delamo, in da so gostje zadovoljni,« nam pove Krašovec.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...