5.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoV Litiji poplavljenih okoli 150 objektov, več oseb evakuiranih, določena območja še...

V Litiji poplavljenih okoli 150 objektov, več oseb evakuiranih, določena območja še odrezana

Na območju občine Litija je bilo zaradi poplavljanja reke Save poplavljenih okoli 150 objektov. Trenutno so še vedno poplavljeni objekti na območju naselij Jevnica, Kresnice, Litija, Ponoviče, Spodnji Log in Sava. 

Kot poročajo iz Civilnega štaba v Litiji, je bilo tekom današnjega dne iz poplavljenih objektov evakuiranih 16 oseb na območju Ponovič (naselje Smrekarice), kjer je bilo zagotovljeno tudi 50 obrokov prehrane za osebe, ki so ostale v objektu in čakajo na upad vode. Prav tako je bilo v naselju Sava zagotovljena prehrana za 20 oseb, ki so ujete v objektih in čakajo na upad vode. Vse osebe so na varnem v zgornjih nadstropjih objektov, ki jih je voda le zalila.

Zaradi visoke vode so še vedno zaprte naslednje ceste:

  • Ljubljana – Litija – Zagorje na odsekih Senožeti – Ribče in Breg – odcep za Polšnik,
  • Laze – Jevnica – Kresnice – Litija,
  • Litija – Ponoviče – Sava – Mošenik. 

Prav tako ni mogoča uporaba mostov:

  • Senožeti – Jevnica,
  • Sava – Spodnji Log. 

Ogled mostu v Jevnici je pokazal vidne poškodbe, ogled mostu na Savi pa je zaradi velikega vodostaja še onemogočen.

Poplave so poškodovale železniško progo Litija – Zidani most na odseku Litija – Sava, kjer zaradi zapor cest ni mogoče organizirati nadomestnega avtobusnega prevoza.

Zaradi poškodovanih in poplavljenih daljnovodov so v izpadu električne energije naselja: Sava, Ponoviče, Spodnji Log, Kresniške poljane, Jevnica, Zgornja Jevnica in Golišče. Ker je pri naselju Jevnica prišlo do poškodovanja električnih vodov na območju poplav, sanacija trenutno ni mogoča.

Pri sanaciji odprave posledic poplav je kljub visokemu vodostaju danes sodelovalo 180 pripadnikov sil civilne zaščite. Odprava posledic poplav, kot še zaključijo litijske občinske službe, se bo nadaljevala jutri in v prihodnjih dneh.

Stanje ob 15.45: Še vedno zaprta cesta za Savo, poplavljena Litija, zaprto Laško in tudi cesta v Zidanem Mostu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...