0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoV Litiji nova zdravnica, pot do nje pa "trnova" ...

V Litiji nova zdravnica, pot do nje pa “trnova” …

V Zdravstvenem domu Litija je po uspešno opravljeni specializaciji iz družinske medicine začela delati nova zdravnica. Ko smo prosili za več informacij o novi ambulanti in o opredeljevanju pacientov, v ZD Litiji niso želeli odgovarjati in so nas hladno usmerili na ZZZS in na svojo spletno stran – torej na tisto, na kateri nova ambulanta in zdravnica sploh še ni navedena, na splošnih informacijah po telefonu pa pravijo “pokličite jutri”. 

Urša Plaskan, dr. med. spec. druž. med. sodeč po obvestilu objavljenem na spleti strani ZD Litija sprejema zainteresirane in nove paciente, ki se lahko opredelijo pri njej. Kako do zdravnice in opredelitve pa danes v več urnem raziskovanju nismo uspeli izvedeti. Le, da naj pokličemo jutri.

Ni še znano, koliko pacientov že ima in ali se mudi z opredelitvijo, da ne bo ambulanta “prepolna”

Na ZZZS so nam pojasnili, da so zadnji podatki o opredeljenosti pacientov na osebne zdravnike za december, zato navedene zdravnice še ni na seznamu s številom opredeljenih pacientov. Torej ni znano, saj v ZD Litija niso odgovorili na naša vprašanja, koliko pacientov je že vpisano pri novi litijski zdravnici.

Novica, da je na voljo nova zdravnica v litijski zdravstveni ustanovi, je seveda dobra in spodbudna, a kot se je izkazalo, je pot do nje zahtevna. Nam danes recimo ni uspelo ne po poti preko uprave zdravstvene ustanove, ne po poti splošnih informacij za paciente, prav tako nismo izvedeli, kako do nje, kdaj in koliko prostih “mest” še ima.

SORODNI ČLANKI:

Četrtina zasavskih ambulant koncesionarskih

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Hrastniku dokončali Pumptrack

Že ta teden bo otvoritev kolesarskega poligona v Hrastniku. S tem objektom želijo dodati zagon športnemu duhu in omogočiti novim generacijam in športnim entuziastom...