-- OGLAŠEVANJE --

V gozdu našel angleško in francosko bombo ter vžigalnike ročnih bomb

-- OGLAŠEVANJE --

V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: 

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– obveščeni so bili o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari na območju Trbovelj. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Izlak. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– v soboto so obravnavali trčenje v divjad na območju Čemšenika.
– v nedeljo so na območju Hrastnika izvedli prve nujne ukrepe in zavarovali kraj požara več vozil.

PP Litija:
– v petek zvečer so bili obveščeni o kršitvi cestno prometnih predpisov na železniški postaji v Litiji. Zoper kršitelja je bil uveden prekrškovni postopek.
– v soboto zjutraj so bili s strani občana obveščeni, da je v gozdu pri naselju Javorje pri Gabrovki, našel dve angleški ročni bombi. Na kraj je prišla ekipa DEvNUS, ki je ugotovila, da gre za ročni bombi iz druge svetovne vojne (angleška ročna bomba 36 MILLES N0 36M, francoska ročna bomba OF MLE 1916 in 5 vžigalnikov ročne bombe OF MLE 1916). Eksplozivna sredstva so bila uničena z detonacijo.
– v nedeljo so obravnavali tatvino kolesa znamke Camrd v naselju Litija. Sledi zbiranje obvestil.
– zjutraj so bili obveščeni o kršitvi cestno prometnih predpisov na cesti GII-108 v Senožetih. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.
– obravnavali so vlom v kletne prostore stanovanjskega bloka v Litiji, od koder je bilo odtujenih več kosov električnega orodja. Z dejanjem je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil.
– v Litiji je neznani storilec iz odklenjene kolesarnice odtujil električni skiro. S tem je oškodoval občana za okoli 2500 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

PP Trbovlje:
– v petek so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na parkirišču, pri čemer je neznani storilec poškodoval stransko ogledalo na vozilu. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije preko socialnega omrežja. Sledi zbiranje obvestil.
– na parkirnem prostoru je voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo prijavitelja in kraj zapustil brez nudenja podatkov soudeležencu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda v višini 200 evrov. Po zbranih obvestilih so policisti izsledili povzročitelja ter mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so policisti udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– pri kontroli cestnega prometa so policisti ustavili voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu, katerega rezultat je znašal 0.49 mg/l alkohola v izdihanem zraku, mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov pa izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so policisti udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

PP Hrastnik:
– v petek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarja iz stanovanja. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so pri kontroli cestnega prometa policisti ustavili voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu, katerega rezultat je znašal 0.74 mg/l alkohola v izdihanem zraku, mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog.
– v nedeljo, okoli 14.30 so bili obveščeni o požaru na štirih vozil na parkirnem prostoru podjetja v Hrastniku. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, policisti pa so zavarovali kraj. Vzrok za nastanek požara še ni pojasnjen in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode. Pogorela vozila pa so bila starejša in odjavljena iz prometa, last ene fizične osebe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --