23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoV DSO Trbovlje danes odpravljajo rdečo cono, na Izlakah še ne

V DSO Trbovlje danes odpravljajo rdečo cono, na Izlakah še ne

Iz domov za starejše v Zasavju prihajajo dobre novice. Medtem ko v Hrastniku nimajo okužb med varovanci vse od sredine septembra lani, se je slika zelo izboljšala tudi v DSO Trbovlje, kjer naj bi danes rdečo cono odpravili.

Kot je pojasnila Darja Logar iz ZD Trbovlje, ki skrbi tudi za varovance Doma upokojencev Franca Salomona Trbovlje, v zadnjih 14 dneh novih okužb ni bilo, zato bodo danes rdečo cono odpravili. Je pa v nasprotju z dobro epidemiološko sliko v domu veliko slabše med splošno populacijo, saj število okuženih narašča. “Med prazniki smo se preveč sprostili,” je pokomentirala zaskrbljujoče posledice nekoliko omiljenih vladnih ukrepov za zajezitev epidemije.

Vse boljša slika tudi v Izlakah

Za razpustitev rdeče cone pa je še nekoliko prezgodaj v DSO Polde Eberl-Jamski Izlake. “Epidemiološka slika se izboljšuje, kar nas veseli,” je povedala Mateja Černi, direktorica doma. Na zadnjem testiranju sta bila rezultata brisa pozitivna pri enem stanovalcu in enem zaposlenem. Trenutno je v rdeči coni še 10 stanovalcev, eden je v bolnišnični oskrbi v SB Trbovlje, 10 obolelih je tudi med zaposlenimi. “A od testiranj je minilo že toliko časa, da bo vsaj polovica tako stanovalcev kot zaposlenih v zelo kratkem času zaključila karanteno,” je pojasnila Černijeva.

Včeraj spet cepljenje v DSO Hrastnik

V DSO Hrastnik so vsi stanovalci zdravi od druge polovice septembra, medtem ko so imeli zadnje okužbe med zaposlenimi pred dobrimi petimi tedni. Včeraj so izpeljali drugi del prvega kroga cepljenja, kot je pojasnil direktor Drago Kopušar, ki je včeraj prišel tudi on na vrsto za cepljenje.

Med prazniki so cepili 91 stanovalcev, včeraj pa 21 zaposlenih. “Cepila se je dobra četrtina zaposlenih. Verjamem pa, da se bo zanj odločila okoli polovica vseh zaposlenih,” napoveduje Kopušar, ki pravi, da bo s tem zadovoljen, si pa vseeno želi, da bi bil ta odstotek med zaposlenimi višji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...