18.5 C
Trbovlje
četrtek, 5. avgusta 2021
ZON.siAktualnoPOZOR! V centru Trbovelj ponoči vlomili v godbeni dom in ukradli več...

POZOR! V centru Trbovelj ponoči vlomili v godbeni dom in ukradli več tisoč evrov

V noči iz torka, 27. 4. 2021 na sredo 28. 4. 2021 (med 21:30 in 9:30) so nepridipravi vlomili v trboveljski godbeni dom in odnesli vrednostne predmete za več tisoč evrov.
Polomili so večino ključavnic v skupne prostore in pisarne ter premetali omare in predalnike. Z gotovostjo lahko trdimo, pravijo godbeniki, da so iz pisarne ukradli skrit sef, v katerem so bili shranjeni osebni podatki članov, simbolični prispevki za njihovo udejstvovanje pri društvu (igranje na koračnicah, pogrebih itd.) ter za okoli 10.000 evrov inventarja ter nekaj gotovine. Denar je bil namenjen nakupu novih inštrumentov za mlade godbenike in udejstvovanjem na tekmovanjih in gostovanjih v tujini v prihodnosti.
Zaenkrat vsega inventarja še niso uspeli preveriti, trenutno so na kraju kriminalisti, ki dogodek preiskujejo. S strahom pa godbeniki čakajo na informacije, ali je iz doma izginilo še kaj.
Ob tem pozivajo vse občane, ki so morda opazili kaj sumljivega, naj sporočijo godbenikom ali na najbližjo policijsko postajo.
“Kot društvu nam ta kraja predstavlja izjemno veliko finančno luknjo, ki jo bo praktično nemogoče zakrpati. Hkrati smo ugotovili, da tudi stavbe praktično v centru mesta niso varne pred tatovi, saj je bilo v godbeni dom vlomljeno v neposredni bližini glavne ceste.
Smo žalostni in hkrati jezni!” pojasnijo žalostni godbeniki.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na hrastniški policiji iščejo administratorja – rok za prijavo 3 dni, pot do objave pa …

Ministrstvo za notranje zadeve, natančneje Policija išče administratorja s srednješolsko izobrazbo za delo na Policijski postaji Hrastnik. So pa postavili neverjetno kratek rok za...