19.7 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoV Čemšeniku začeli z deli stoletja

V Čemšeniku začeli z deli stoletja

V teh dneh se je začela sanacija zaradi plazenja oslabljenih opornih zidov župnijske cerkve v Čemšeniku, so sporočili z zagorske občine.

Dela morajo končati do konec oktobra

Sanacijski ukrepi na aero posnetku. Vir: Terras Zdenka Popović s. p.

Izvajalec del, podjetje HIP KA, je v prvi fazi del prestavil nizkonapetostno omrežje z objektov, ki so predvideni za rušenje, v naslednjih fazah pa sledijo rušenje objektov in konstrukcijske ojačitve opornih zidov pod župnijsko cerkvijo. S prvimi posegi so začeli zadnjega dne v juniju v  prisotnosti predstavnikov projektanta, nadzora Projekt Nova Gorica ter predstavnika občine Zagorje.

Večino bo plačala država

Glavnino finančnih sredstev, nekaj manj kot 720.000 evrov, bo zagotovilo Ministrstvo za okolje in prostor. Glede na ocenjeno vrednost celotne investicije preostali delež stroškov projekta znaša 410.000 evrov, ta bo obremenil proračun Občine Zagorje ob Savi. Ti stroški obsegajo davek na dodano vrednost, monitoring, gradbeni, projektantski geomehanski nadzor, pripravo projektne dokumentacije, izdelavo projekta izvedbenih del ter koordinacijo projekta.

Gre za zahteven projekt, še pravijo Zagorjani, projekt, ki je primer dobrega sodelovanja med pobudnico in naročnico del Občino Zagorje ob Savi, Ministrstvom za okolje in prostor, Nadškofijo Ljubljana ter Župnijo Čemšenik.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pogrešano našli le nekaj metrov od mesta, kjer so jo videli nazadnje

Iskalna akcija je prekinjena, saj so policisti in gasilci našli pogrešano 40-letnico.  V sredo zvečer so obvestili zasavski obveščevalni center, da je osebo pri prečkanju naraslega...
X