2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoV Čemšeniku začeli z deli stoletja

V Čemšeniku začeli z deli stoletja

V teh dneh se je začela sanacija zaradi plazenja oslabljenih opornih zidov župnijske cerkve v Čemšeniku, so sporočili z zagorske občine.

Dela morajo končati do konec oktobra

Sanacijski ukrepi na aero posnetku. Vir: Terras Zdenka Popović s. p.

Izvajalec del, podjetje HIP KA, je v prvi fazi del prestavil nizkonapetostno omrežje z objektov, ki so predvideni za rušenje, v naslednjih fazah pa sledijo rušenje objektov in konstrukcijske ojačitve opornih zidov pod župnijsko cerkvijo. S prvimi posegi so začeli zadnjega dne v juniju v  prisotnosti predstavnikov projektanta, nadzora Projekt Nova Gorica ter predstavnika občine Zagorje.

Večino bo plačala država

Glavnino finančnih sredstev, nekaj manj kot 720.000 evrov, bo zagotovilo Ministrstvo za okolje in prostor. Glede na ocenjeno vrednost celotne investicije preostali delež stroškov projekta znaša 410.000 evrov, ta bo obremenil proračun Občine Zagorje ob Savi. Ti stroški obsegajo davek na dodano vrednost, monitoring, gradbeni, projektantski geomehanski nadzor, pripravo projektne dokumentacije, izdelavo projekta izvedbenih del ter koordinacijo projekta.

Gre za zahteven projekt, še pravijo Zagorjani, projekt, ki je primer dobrega sodelovanja med pobudnico in naročnico del Občino Zagorje ob Savi, Ministrstvom za okolje in prostor, Nadškofijo Ljubljana ter Župnijo Čemšenik.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...