10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoV borbi s covid še vedno v DSO na Izlakah

V borbi s covid še vedno v DSO na Izlakah

Ta teden so v domu ponovno izvedli testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih, pozitiven bris še pri 18 stanovalcih in 5 zaposlenih. 
Aktivno okuženih stanovalcev je tako danes 24, en stanovalec je na zdravljenju v Splošni bolnišnici Trbovlje, iz rdeče cone v dom pa sta se vrnila dva stanovalca, ki sta štirinajstdnevno izolacijo preživela brez izraženih simptomov.
Aktivno okuženih zaposlenih je ta trenutek 17, poročajo z doma. Rdeča cona, ki so jo vzpostavili v Domu sv. Jurija na Izlakah po zadnjem testiranju ne zadošča več za vse stanovalce, ki potrebujejo izolacijo, zato danes v domu pripravljamo rdečo cono, ki bo locirana v enoti Javor (3. nadstropje), kjer je tudi največje število pozitivnih stanovalcev. V rdečo cono v domu se bodo premestili tudi stanovalci iz Jurijevega doma.
V domu so včeraj s pomočjo gasilcev razkužili prostore in premestili stanovalce v rdečo in sivo cono, odvisno od tega ali je bil njihov bris pozitiven ali so bili v stiku z osebo, ki je pozitivna.
Jutri bodo vse stanovalce in zaposlene še enkrat testirali.
“Stanovalci in zaposleni se kljub preizkušnji, v kateri pa nismo sami, saj nas svojci in bližnji podpirate in mislite na nas, počutimo dobro.” Ob tem je v veliko podporo tudi vsa lokalna skupnost.
Ob poročanju stanja, v domu zaključijo: “Potrpežljivo in z dobro voljo se spopadamo z izzivi, ki jih virus, ki je v tem letu spremenil življenje vsem nam, postavlja pred nas. Ne bomo obupali, še se borimo, sporočajo zaposleni. Vsi pa vas lepo pozdravljamo in se vam za vašo podporo in lepe misli zahvaljujemo.”
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...