24 C
Trbovlje
torek, 28. septembra 2021
ZON.siAktualnoUrška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar...

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja – 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo dopoldan pred popoldanskim požarom. Na Spektru so se na njene klice odzvali in v stanovanje poslali svoje pogodbene izvajalce, ki ob pregledu objekta niso zaznali posebnosti, pravi direktor Spektra Stane Sotlar.

Da se iskri iz vtičnice, da voda iz stene zaliva stanovanje …je opozarjala Urška, pogodbeniki pa ali niso prisluhnili ali pa problema niso odkrili. Vse do nedelje, ko je v Koloniji 1. maja v Trbovljah izbruhnil požar, ki bi, če ne bi bilo pogumnih sosedov, lahko usoden za Urško in njeni hčeri z vnukinjo, ki skupaj živijo v stanovanju. K sreči nihče ni bil poškodovan.

Po prvih podatkih podanih s strani policije naj bi bil vzrok na električni napeljavi, “kratek stik”. Ta je bila, kot nam povedo na Spektru leta 2014 obnovljena. Uradnega vzroka trboveljska policija še ni podala, informacije, ki so jih prejeli na Spektru pa kažejo na to, da je požar izbruhnil v dnevni sobi in ni povezan s težavami z vodo v kopalnici.

Kljub zahrbtni bolezni ni prosila za pomoč, še sama je pomagala drugim, zdaj pa je tako rekoč ostala brez vsega …

Urška se sooča z zahrbtno boleznijo, zaradi katere je ostala brez dela roke, brez podplatov …zaradi stanja, v kakršnem je, skoraj dnevno reševalci prihajajo k njej. In zaradi zdravstvenega stanja mora biti dom zanjo prilagojen. Brez stopnic, večja kopalnica, dovolj prostora, da se premika tudi, kadar je na invalidskem vozičku. S pomočjo prijateljev in družine so pred kratkim stanovanje preuredili. Prijatelji motoristi so zbrali nekaj denarja, da si je lahko kupila sedežno, s pomočjo posojila je prenovila kopalnico, kuhinjo …zdaj pa je vse to uničeno.

Na pomoč Trboveljčanki, ki že tako iz meseca v mesec »čara« z najnižjimi dohodki, so občani priskočili malodane takoj. Odzvalo se je zdravstveno osebje v bolnišnici in zdravstvenem domu – Urška je tam namreč stalni gost in jo vsi dobro poznajo. Sosedi in someščani so ji ponudili kakšen kos pohištva, belo tehniko …S solzami v očeh pripoveduje, da je ni besede, ki bi opisala, kako toplo ji je pri srcu, ko človek ponudi pomoč. A ta trenutek ne pohištva ne naprav nima kam pospraviti.

Zavetje je trenutno našla pri svoji mami, kjer ni stopnic, hčerka se je znaša po svoje. Na Spektru so nam zagotovili, da so Urški že ponudili stanovanje, le pred vselitvijo morajo kopalnico primerno urediti za njeno zdravstveno stanje.

Še vedno skromna, le rada bi živela v dostojnem stanovanju

Ker je požar v stanovanju uničil malodane vse, bo Urška še kako potrebovala pomoč. Čeprav je ob našem klicu skromno dejala, da ne potrebuje, češ, se bom že znašla. Le, da bi našla primeren dom, kjer ne bo imela vsakodnevnih težav s puščanjem vode in nevarnim iskrenjem iz vtičnic.  Ob tem pove vsem, ki želijo karkoli podariti, da počakajo. V tem trenutku še sama zase komaj najde prostor, kaj šele za kaj drugega.

Lahko pa pomagate drugače. Rdeči križ Trbovlje je odprl račun namenjen pomoči Urški Bec, da si bo z družino lahko ustvarila nov dom, primeren tudi njenim zdravstvenim težavam.

Prispevki se zbirajo na računu SI56 02330 0015 706 240  (RK Trbovlje, Ulica 1. junija 4, Trbovlje),  SKLIC: 00 0905, NAMEN: požar Bec

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo...