-- OGLAŠEVANJE --

Uradni zaključek del OIC napoveduje tudi gradnjo hrastniške vpadnice

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport sta zaključili z deli za projekt, ki presega zgolj infrastrukturno ureditev. »Prvi del investicije je končan in je vzpodbuda za investiranje gospodarstva ter je eden večjih projektov ne le v Hrastniku ampak tudi v Zasavju« je dejal župan občine Hrastnik, Marko Funkl in omenil, da so v preteklih letih na tem območju imeli denacionalizacijo, da so na tem območju našli živali, ki jih tu nihče ni videl in je bilo potrebnih veliko naporov ter preložiti nešteto »papirjev«.

Funkl: Še ta teden bo podpis pogodbe za gradnjo ceste

Celotna investicija je vredna nekaj več kot štiri in pol milijone evrov, od tega je 3,3 milijone evropskih sredstev. Ob včerajšnjem slavnostnem zaključku projekta pa je Funkl postregel še z napovedjo, da naj bi še v tem tednu podpisali pogodbo z Direkcijo za infrastrukturo, v kateri se bo država obvezala h gradnji hrastniške vpadnice. Za cesto, ki pelje tudi mimo nove obrtne cone naj bi namenili 1,8 milijona evrov.

V obrtni coni sicer še čakajo na zaključek elektro instalacij in vzpostavitev transformatorske postaje, ki ni bila del projekta obrtne cone, je pa seveda bila potrebna.

Velik projekt je s svojim obiskom počastil tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki je ob tem dejal, da je zadovoljen da se projekti, ki so bili zastavljeni že pred leti nadaljujejo in da lahko samo na tak način država napreduje. S takšnimi obrtnimi conami, dajemo prostor že obstoječim podjetjem, da se razvijajo naprej in damo prostor tudi malim, mladim podjetnikom, da začnejo svojo podjetniško pot« je nadaljeval minister, ki vidi prihodnost še v decentralizaciji, saj razvoj ne sme biti omejen samo na večja oziroma glavna mesta. »S takšno obrtno cono jaz verjamem, da bo Hrastnik tudi obdržal mlade v svoji občini in pa tudi privabil nove prebivalce«.

Kemična že rezervirala 15 milijonov evrov

Branko Majes, glavni izvršni direktor TKI Hrastnik, je na vprašanje, kdaj pričakujejo pričetek gradnje odgovoril, “da v najkrajšem možnem času” in pojasnil, da je to vezano na uporabno dovoljenje za OIC, saj občina ne more pridobiti uporabnega dovoljenja brez rekonstrukcije ceste. Gradbeno dovoljenje za upravno zgradbo, ki jo morajo preselitvi, že imajo. Gradnjo ostalih objektov načrtujejo takoj, ko bo pridobljeno uporabno dovoljenje, predvidoma konec leta 2024, ker je predviden rok rekonstrukcije ceste, eno leto. Za gradnjo vseh objektov imajo rezerviranih 15 milijonov evrov. Namen imajo postaviti novo proizvodnjo kemikalij, vitaminov, mikroelementov, ki jih proizvajalci živilske krme vgrajujejo v svoje produkte. »Nova delovna mesto bodo«, je še zagotovil direktor.

Dela se – projektna dokumentacija cest od Hrastnika do Radeč

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --