-- OGLAŠEVANJE --

Upokojenki po nove veščine v Turčijo

-- OGLAŠEVANJE --

Prostovoljki in udeleženki izobraževanja odraslih na Zasavski ljudski univerzi, Janja in Karla, sta se odpravili na intenzivno usposabljanje na temo umetnosti z ALU folijo, ki se je dogajalo v Istanbulu. Nova znanja bosta prenesli Zasavčanom.

Skupaj z udeleženkami drugih ljudskih univerz sta poleg intenzivnega dela na svojih spretnostih in znanju, zasavski upokojenki spoznavali mesto, kulturo in ljudi. V Turčiji sta spoznali nove tehnike, veščine in znanja ter si nabrali nepozabne spomine, nova prijateljstva in občutek zadovoljstva. Svojo izkušnjo bosta z Zasavci delili tudi v obliki vodenih delavnic ustvarjanja z ALU folijo, ki jih bosta izvedli v naslednjih mesecih.

“Istanbul, ne bom te pozabila. Takšna izkušnja v mojih upokojenskih letih je
neprecenljiva. Dokazuje, da smo upokojenci, če smo zdravi, lahko še zelo aktivni in
uporabni. Veselim se že podajanja pridobljenega znanja drugim, novih izkušenj in
znanstev,” je povedala Janja Vrbnjak ob vrnitvi domov. Karla Lužar pa izrazi svojo hvaležnost z besedami: “Bilo je enkratno doživetje, spoznavanje drugačnega sveta, drugačne kulture, utripa milijonskega mesta, drugačnih navad in običajev in neskončno sem hvaležna ZLU, da sem bila lahko del tega spoznanja in usposabljanja nove spretnosti ter umetnosti”.

Na ZLU so mnenja, da tovrstne izkušnje bogatijo posameznike ter spodbujajo kreativnost, učenje in medkulturno razumevanje. Potovanja in udeležba na usposabljanjih so priložnost za osebno in strokovno rast ter neprecenljive izkušnje, ki obogatijo življenje in delo posameznika. Novo znanje bosta prenesli kot prostovoljki v Večgeneracijskem centru ZLU in izpeljali 30-urno delavnico za druge udeležence.

»Jaz tega ne rabim! To je traparija!« je rekel Franci, dokler …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --