23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoUkradel avto, se brez izpita odpeljal in povzročil prometno nesrečo

Ukradel avto, se brez izpita odpeljal in povzročil prometno nesrečo

Policisti so na tekom vikenda na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Litija
Petek, 9. 4. 2021
– policisti so bili obveščeni o tatvini dveh starejših vozil iz skladišča v okolici Litije. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 1000 evrov.
Sobota, 10. 4 2021
– obravnavali so poškodovanje laka na vozilu v kraju v okolici Litije. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 300 evrov.
Nedelja, 11. 4. 2021
– v nočnem času so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v stanovanjskem bloku v kraju Litija. Ker kršitelj ni upošteval, da s kršitvijo preneha je bil pridržan, izdan pa mu je bil plačilni nalog.
– policisti so bili obveščeni o požaru na pralnem stroju v stanovanjski hiši v Litiji. Nastala je manjša materialna škoda.

PP Hrastnik
Petek, 9. 4. 2021
– Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 23 letnik odtujil
osebno vozilo in z njim povzročil prometno nesrečo, ter s kraja pobegnil. V zvezi s tem bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba za odvzem osebnega vozila, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je osumljeni iz vozila odtujil denarnico. V zvezi s prometno nesrečo pa bo zoper kršitelja izveden hitri postopek. Pri obravnavi je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil z neprilagojeno hitrostjo, ter s tem povzročil prometno nesrečo. Odrejen mu je bil strokovni pregled, prav tako je bila ugotovljena tudi kršitev po Zakonu o nalezljivih bolezni. S kaznivim dejanjem je osumljeni povzročil za okoli 3000 evrov škode.
Nedelja, 11. 4. 2021
– policisti so bili obveščeni o sporu med mlajšima moškima, pri čemer je eden vrgel drugega po tleh, ter ga brcnil. V zvezi s tem policisti še zbirajo obvestila.
Ponedeljek, 12. 4. 21
– policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na parkirnem prostoru, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik trčil v parkirano vozilo, ter s kraja odpeljal. V nesreči je nastalo za okoli 100 evrov materialne škode, policisti v zvezi s tem zbirajo obvestila.

PP Trbovlje
Sobota, 10. 4. 21
– obravnavali so spor med dvema osebama. Policisti so pri obravnavi ugotovili kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru, kršitev Zakona o nalezljivih boleznih in Zakona o omejevanju porabe alkohola. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.
– policisti so bili obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih v Trbovljah. Izdali so dve obvestili o napačnem parkiranju.
Ponedeljek, 12. 4. 21
– v dopoldanskem času so intervenirali v zdravstveni ustanovi, kjer je prišlo do spora med zdravnikom in pacientko. Po vseh zbranih obvestilih bodo ustrezno ukrepali.
– v večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med dvema občanoma. Po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.
– sprejeli so prijavo občanke, da je neznanec iz hodnika stanovanjskega bloka v Trbovljah odtujil gorsko kolo znamke Nakamura, oranžno modre barve in jo s tem oškodoval za 80 evrov. Policist še zbirajo obvestila in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.
– v večernem času so bili obveščeni o vlomu v stanovanje v Trbovljah, kjer je bilo ugotovljeno, da je iz notranjosti odtujena gotovina ter DVD predvajalnik. Lastnik je s tem oškodovan za okoli 650 evrov.
– Trboveljski policisti so včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni
odredbi opravili hišno preiskavo pri 54-letnem Trboveljčanu. Pri hišni preiskavo so našli in zasegli več kot 3.000 nedovoljenih substanc (tablet) in manjšo količini prepovedane droge konoplja rastlina. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

Zagorje ob Savi
Petek, 9. 4. 2021
– policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...