-- OGLAŠEVANJE --

Turizem v Trbovljah ‘na čakanju’

Občina Trbovlje, vsaj zaenkrat, kljub ambicioznim načrtom za spodbujanje turizma, ostaja brez Turistično informacijskega centra.

-- OGLAŠEVANJE --

“Na prvi poziv Partnerstva za LAS Zasavje se za razliko od sosednjih občin nismo mogli prijaviti, saj ima naselje v Trbovljah, kjer bi projekt potekal, mestni in ne podeželski značaj. Na drugi poziv smo se kot partner prijavili v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje, a je komisija našo prijavo ocenila kot premalo inovativno. Po njihovem mnenju naj bi bila dva TIC-a v Zasavju dovolj,” pojasnjujejo na občini Trbovlje.

Čakajo na nov razpis

Projekt so zato dopolnili z novimi vsebinami in čakajo na naslednji razpis, ki bo predvidoma objavljen letos aprila.

V trboveljskem proračunu imajo zagotovljena sredstva za delno obnovo hiše, ki bi predstavljala del razpršenega hotela ter sredstva za sofinanciranje zaposlitve ene osebe, ki bi vodila TIC Trbovlje, prav tako so eno osebo prezaposlili iz občine v Delavski dom, da bi skrbela tudi za razvoj turizma.

Kaj v Trbovljah že ponujajo turistom

V sodelovanju z zavodi izvajamo projekte, ki prispevajo k izboljšanju turistične ponudbe. V okviru Delavskega doma Trbovlje potekata odmevna projekta 4. dritl in Speculum Artium, katerih dober glas se širi preko meja Slovenije. Mladinski center Trbovlje ponuja hostel ter organizacijo in izvedbo različnih projektov. Turistično društvo Trbovlje izdaja publikacije za ozaveščanje turistov. Potem pa so tu še številni dogodki ob kulturnih praznikih, kresovanje, prireditve ob občinskem prazniku …, naštevajo v občini Trbovlje.

V načrtu: razpršeni hotel, park Neža, kolesarjenje …

Občina Trbovlje ima za razvoj turizma pripravljene načrte. Poleg ustanovitve TIC Trbovlje in razpršenega hotela naj bi uredili tudi park Neža in športno-rekreacijske površine Ojstro. Spodbujali bodo tudi kolesarjenje z ureditvijo kolesarske steze, intermodalnimi točkami in projektom izposoje koles.

“Na razvoj turizma posredno vpliva tudi modernizacija cest, nove usmerjevalne table in drugi projekti, ki pripomorejo k modernejšemu in s tem konkurenčnejšemu videzu mesta,” dodajajo v občini Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

V Trbovljah nov hotel za posebne goste

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --