-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah nov hotel za posebne goste

-- OGLAŠEVANJE --

V občini Trbovlje nameravajo urediti nov hotel. Število gostov se namreč v zadnjih letih povečuje, prenočišč zanje pa ni dovolj.

Razpršeni hotel na Keršičevi

V ta namen bodo za okoli 30.000 evrov odkupili eno vzorčno stavbo v rudarski koloniji na Keršičevi cesti.

“Stavbo nameravamo z nepovratnimi sredstvi, ki jih bomo predvidoma pridobili iz razpisov na področju kulturne dediščine, urediti kot tipično staro stavbo, s turističnim namenom, tako imenovani razpršeni hotel,” pojasnjujejo na občini Trbovlje:“Tako bomo razširili ponudbo nočitev v naši občini in s tem privabili najrazličnejše goste.”

Razpršeni hotel je koncept povezave malih, zasebnih turističnih ponudnikov v celovito ponudbo turističnih storitev, s čimer v mestu nudijo možnost nastanitve za večje skupine. Gre za turistično ponudbo, razpršeno po vsej okolici, z eno recepcijo in centralnim vodenjem.

2.765 mladih turistov v MCT

V lanskem letu so v Mladinskem centru Trbovlje zabeležili 2.765 nočitev, ki so jih v večini primerov koristile skupine domačih in tujih mladih turistov, ki so gostovale v mestu.

Trenutno sta v MCT na voljo 2 apartmaja in 3 dvoposteljne sobe ter dormitorij s 16 ležišči.

Za goste, ki jim kultura in novi pristopi pomenijo veliko

Iz teh podatkov je razvidno, da povpraševanje po nočitvah v Trbovljah je, vendar pa zaradi skromne ponudbe prenočitev zaenkrat ne morejo ugoditi vsem potencialnim gostom. “Pri ureditvi razpršenega hotela ciljamo predvsem na goste, ki jim kultura, etnologija ter novi pristopi pomenijo veliko. Primanjkuje nam namreč prenočišč, ki bi bila povezana z zgodovino rudarjenja, ki bi pomenila unikatnost in visoko sporočilnost,” še pravijo na občini Trbovlje. O tem, kdo bo upravljal s hotelom na Keršičevi cesti, pa zaenkrat še nimajo odgovora.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --