22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoTruplo navezal na verigo in odvlekel v gozd

Truplo navezal na verigo in odvlekel v gozd

V ponedeljek, 25. julija so bili trboveljski policisti obveščeni, da je pogrešan 63-letnik iz Ključevice. Takrat se je iskanje začelo.

Pogrešano osebo sta prijavila prijatelja, ki sta Branimirja Bajdo nazadnje videla v sredo, 20. 7. sredi dneva, ko sta ga peljala po opravkih v Trbovlje, nato ga nista uspela več priklicati, kljub temu da so bili dogovorjeni za srečanje.
Prav tako sta prijavitelja 63-letnika v nedeljo tudi iskala na domu, kjer sta opazila nekaj okoliščin, katerih pri znancu nista bila vajena, zato sta se tudi odločila o pogrešanju osebe obvestiti
policiste.

Hiša umorjenega Braneta Bajde, foto: POP TV
Hiša umorjenega Braneta Bajde, foto: POP TV

Policisti so z iskanjem začeli takoj po prejemu prijave. Opravili so ogled objektov v Ključevici, kjer je pokojni živel. 63-letnika doma niso našli, zato so policisti izvedli iskalno akcijo območij, kjer se je pogrešani zadrževal.

Neprehodno območje onemogočalo iskanje

Iskalna akcija je bila izredno zahtevna, so danes povedali na PU Ljubljana, saj gre za območje Dobovca oziroma Ključevice, ki je izredno neprehodno.

Le 50 metrov od hiše pa je trboveljski policist na strmem gozdnatem pobočju našel truplo pogrešanega nekdanjega policista.

Traktor najden v Radečah

kriminalist umor dobovec
Kriminalist Valter Zrinski.

Kraj so zavarovali, je pojasnil višji kriminalistični inšpektor Valter Zrinski, ki je preiskavo vodil, in opravili temeljit pregled kraja, kjer so truplo našli. Policisti so preiskali tudi stanovanje in okolico saj določenih predmetov žrtve niso našli, med drugim tudi ni bilo traktorja.

Po besedah Zrinskega naj bi to spodbudilo sum, da je Bajda umrl nasilne smrti in, da je bilo izvršeno kaznivo dejanje. Sum je potrdila tudi obdukcija opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti so se lotili tudi iskanja traktorja, ki so ga dan po najdbi trupla, v torek, 26. 7. našli na lokalni cesti v Radečah in ga zasegli.

Truplo navezal z verigo in odvlekel v gozd

Prijeti 29-letni osumljenec iz Trbovelj je dejanje policistom tudi sam opisal.

“V preiskavi kaznivega dejanja je bilo tako ugotovljeno, da se je 29-letni osumljenec pri žrtvi pogosto zadrževal in mu pomagal pri opravilih. Med njima je nekajkrat prišlo tudi do nesoglasij. Tako tudi 20. 7. 2016 zvečer, ko je osumljenec s sprednjim delom traktorja podrl 63-letnika, nato pa ga z namenom da mu vzame življenje prevozil še z zadnjimi kolesi. Po tem je osumljenec na truplo 63-letnika navezal debelejšo verigo ter ga s traktorjem odvlekel preko njive do bližnjega gozda v globel, kjer ga je tudi skril. Po dejanju je odšel v hišo, od koder je odtujil denarnico nakar se je s traktorjem odpeljal v smeri Radeč, kjer je traktor tudi pustil. Od tu je osumljenec odšel v Celje, kjer naj bi celo noč popival ter se nato naslednji dan vrnil v Trbovlje.”

 

Krajane Dobovca je dogodek pretresel.
Krajane Dobovca je dogodek pretresel.

Policisti so ugotovili tudi, da se je osumljenec 22. 7. 2016 vrnil na Ključevico, kjer je odstranil nekaj predmetov ter jih odvrgel na različnih krajih, pri čemer so kriminalisti nekaj od teh predmetov med iskalno akcijo tudi našli.

ključevica 6Osumljenemu 29-letniku so, kot smo že poročali, kriminalisti 28. 7. 2016 odvzeli prostost in odredili pridržanje zaradi utemeljenega suma izvršitve kaznivega dejanja Umora iz koristoljubja po 4. točki 116. člena KZ-1. S kazensko ovadbo je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Po opravljenem zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor. Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za premoženjska kazniva dejanja, kot poročajo naši viri, naj bi zaradi kriminalnega dejanja že sedel v zaporu.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...