21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siŠportTrije Trboveljčani na Vesninem in Špelinem memorialu

Trije Trboveljčani na Vesninem in Špelinem memorialu

Kranj je v soboto in nedeljo gostil tradicionalni Vesnin in Špelin memorial v plavanju, ki je bil tudi zadnja priložnost za dosego norm za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na Danskem.

V konkurenci več kot 300 tekmovalcev iz šestih držav so se tekmovanja udeležili tudi trije Trboveljčani in prikazali solidno pripravljenost, kljub nemogočim razmeram za treniranje. Kot je znano, so zamudili začetek sezone vsaj za mesec dni zaradi energetske sanacije hrastniškega bazena. Zato so bili ponovno primorani na nomadsko treniranje z obiskovanjem celjskega in velenjskega bazena.

Kljub temu je Žiga Šintler spet posegel po medaljah, solidno pa sta nastopila tudi Nika Todorovič in Tilen Šintler. Normo za nastop na prvenstvu Stare celine pa si je priborila tudi Tjaša Vozel v plavanju na 100 in 200 m prsno ter se zmagovalno vrnila na vrh kljub temu, da so jo mnogi že odpisali.

Štirikrat stopničke za Žigo

Kot že rečeno, je za štiri stopničke v prav toliko nastopih poskrbel Žiga in se na 100 m mešano v absolutni konkurenci okitil z srebrom, na 50 in 200 m prsno ter 100 m prosto pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. A razočaranja ni, saj vemo, koliko pomeni izpad takšne količine treninga! Kljub temu je dosegel 2 osebna rekorda, ter se na 100 m mešano skoraj spustil pod magično mejo ene minute!

Tilen je v dopoldanskem delu plaval solidno, se tudi s prvim časom na 200 m mešano uvrstil v popoldanski finale, a tam mu jo je zagodla kronična poškodba rotatorne manšete, ki mu preprečuje plavanje “na polno”! Le upamo lahko, da poškodbo čim prej sanira. Nika pa se je v prvem stiku s tekmovanjem na 100 m hrbtno še iskala, na 100 m delfin pa tudi malo z jezo potrdila uspešen nastop in se v kategoriji povzpela med 16.

Tekmovanja se zaradi kvalifikacij za Triatlonsko reprezentanco ni mogla udeležiti Daša Krajnc, ki je dokazala pomembnost kvalitetnega plavanja v triatlonu in se kot druga iz našega kluba, poleg Domna Dornika, uvrstila med izbrance.

trener Darko Raušl

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...