10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoTrboveljčan triatlonec leta

Trboveljčan triatlonec leta

Neverjetni zasavski športniki kot po tekočem traku osvajajo odlične rezultate in priznanja.

Trboveljčan Domen Dornik je postal Triatlonec leta 2016, priznanje za njegove dosežke mu je podelila Triatlonska zveza Slovenije. Hrastničan Denis Šketako pa je prejel pokal za posebne dosežke.

Obetajo se mu olimpijske igre v Tokiu

“Nagrade sem izredno vesel in mi je v ponos, da mi je to uspelo v tako kratkem času. V Sloveniji se triatlon zelo razvija in tako močni kot sedaj še nismo bili, zato mi je nagrada še toliko večji kompliment ter hkrati odgovornost, da tudi v bodoče predstavljam Slovenijo in triatlon z odličnimi nastopi na mednarodnih tekmah,” se priznanja veseli Dornik.

V prihodnjem letu se želi še izboljšati v vseh treh disciplinah. “Posebej na teku, kjer imam še veliko rezerve. Leto bo naporno, saj bom v 2017 veliko tekmoval na svetovnih pokalih. Tudi na evropskem prvenstvu v Kitzbuhlu si želim izboljšati letošnjo uvrstitev. Predvsem pa bo potrebno ostati zdrav in zbran, saj se bo po koncu naslednje sezone že začel boj za olimpijske igre v Tokiu 2020, ki so moj velik cilj,” je načrte razkril Dornikki je pred dnevi dosegel 3. mesto na kontinentalnem pokalu v sprint triatlonu v Maroku.

Šketaku priznanje za posebne dosežke

Denis Šketako

Priznanje za odlične rezultate in posebne dosežke v triatlonu so prejeli 28-letni Hrastničan Denis Šketako, David Pleše, obeh na prireditvi ni bilo zaradi priprav v tujini, ter Alen Kobilica.

“Ponosen sem, da sem Sloveniji po 25 letih prinesel prvo zlato odličje in s tem pripomogel k boljši prepoznavnosti triatlona pri nas. Da sem trdo delal, mi je še dodatno potrdila Triatlonska zveza Slovenije s priznanjem za odlične rezultate in posebne dosežke v triatlonu. Iskrene čestitke tudi vsem ostalim prejemnikom,” nam je iz priprav v Španiji sporočil Šketako.

O Šketakovih dosežkih v triatlonu, željah in načrtih si lahko preberete TUKAJ.

Šketako tekmuje v dolgem triatlonu od leta 2011. Dosegel je najboljši čas Ironman tekmovanj, in sicer 8 ur, 24 minut ter 7. mesto na tekmovanju IM 2016 v Celovcu. Leta 2015 je bil državni podprvak v polovičnem triatlonu v Poreču, letos pa je v Poznanu s časom 7 ur, 56 minut osvojil naslov evropskega prvaka.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...