16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoTrgovina, kjer je na prvem mestu srce, že 30 let: "Skupaj se...

Trgovina, kjer je na prvem mestu srce, že 30 let: “Skupaj se smejimo, včasih tudi jočemo”

Leta 1992 je bila, takrat mlada poslovodkinja trgovine Borac, Slavica Tripunović postavljena pred dejstvo. Vzameš trgovino v najem ali ostaneš brez službe. Dela se ni ustrašila, saj je rojena prodajalka in še danes uživa vsako minuto v trgovini. Druga plat pa so knjige, računi, odgovornost, …Odločitev, da trgovino vzame v svoje roke, je bila sprejeta s strahom, a zagotovo prava. To dokazuje dejstvo, da je prav Trgovina Moda Trbovlje, kot jo je poimenovala, ena redkih v Zasavju, ki po 30 letih še vedno uspešno posluje. In kaj te pričaka vedno, ko vstopiš čez vrata k Slavici – prijazen nasmeh. 

“Po srcu sem prodajalka, sodim za pult”

Trgovina, ki je že od šestdesetih let oblačila lepe Zasavke, na prvo mesto daje kvaliteto. “Kompromisa pri kvaliteti ni,” je odločna Slavica Tripunović. Prvih 10 let na samostojni poti je prodajala le slovensko robo – Labod, Rašica, Kroj Škofja Loka …a je po propadu slovenskih tekstilcev morala poiskati nove dobavitelje tudi izven slovenskih meja. Španija, Avstrija, Nemčija in tudi srbska Luna …

“Po srcu sem prodajalka, sodim za pult,” odločno pove Slavica, ki svoje stranke že 3 desetletja oblači za vse najpomembnejše dogodke v življenju. “Skupaj jočemo, skupaj se smejimo. Nisem človek instant prodaje in nikoli se mi ne mudi. Če kupec potrebuje čas, naj si tega vzame. Tudi, če pride le pogledati, kaj poskusit, naj vzame robo s police …pa potem nič ne kupi. Nič ne de. Zato smo tukaj,” s prešernim nasmeškom pripoveduje srčna prodajalka.

Čeprav tudi težki časi, bi skupnih 30 let modnega butika za ženske in moške strnila v čudovit šopek spominov

V Trgovini Moda v Trbovljah vsa 3 desetletja stranke strežeta Slavica in Vladimira.

Eden najlepših spominov na podjetniški poti nese v leto 1996, ko je odkupila še prostor. Težki časi pa so bili v recesiji med letoma 2008 in 2011, “a sem se borila kot levinja, da sem obstala in ohranila to, v kar verjamem,” pripoveduje simpatična prodajalka. Največ sivih las pa ji je naredila korona – trgovina polna spomladanske robe, pa se je zaprla do poletja. Potem še enkrat – trgovina polna zimske robe, pa se je zaprla skoraj do pomladi. Spletne trgovine nima, saj prodajalke z več desetletnimi izkušnjami, ki stranki v mislih poišče primerna oblačila že, ko ta vstopi čez vhodna vrata, ne more nadomestiti spletna prodaja, je prepričana naša sogovornica, ki je lansko leto skoraj obupala.

Tudi, ko so se zgodile kitajske trgovine, so stranke prišle in odšle. A so kmalu ugotovile, da primerjave ni. Trgovina Moda ima oblačila za zelo različne postave in okuse. “Včasih dobim robo in že vem, katera stranka bo kupila kaj.” In kljub težkim časom v koronski krizi, pa je od ponovnega odprtja družbe stanje pri Slavici dobro. Stranke so se vrnile, še več – vse več je novih in prihajajo nove generacije. Modna oblačila visoke kakovosti so bolj redkost kot pravilo današnjih trgovin, zato veliko naključnih ali enkratnih obiskovalcev trboveljske Mode postanejo kar stalne stranke.

Če uživaš v tem kar počneš, potem ti nikoli ni težko na delu

Čeprav ima podjetna Zagorjanka dovolj let dela, da bi se lahko upokojila, ji prodajalska žilica ne da miru. Uživa v svojem delu in dokler bo zmogla, bo tako. “Stranke se kar malo bojijo, da jim bom ušla. A tudi, če ne bom čisto vsak dan tukaj, bom zagotovo še večkrat prišla. Tako je to, če uživaš v tem, kar počneš.” Podjetje je sicer prenesla na hčer, a svojim strankam bo vselej na voljo. Če ne drugega za klepet in prijazen nasvet. In zagotovo za širok nasmešek, ki ga vsak, ki je vstopil v trgovino na Rudarski cesti 2a, dobro pozna.

Trgovina Moda Trbovlje letos praznuje 30 let. V zahvalo svojim zvestim strankam, mimoidočim in vsem, ki jo podpirajo – je Slavica pripravila simpatično praznovanje, v ponedeljek, 27. 6. ob 11. uri. 

 

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X