-- OGLAŠEVANJE --

Treven: Najbolj podle volitve do sedaj

-- OGLAŠEVANJE --

V začetku novembra bo vodenje trboveljske občine predal dosedanji župan Vili Treven in se spomladi upokojil. Zamenjala ga bo, še ne tridesetletna, dosedanja podžupanja Jasna Gabrič, ki je v trboveljski predvolilni kampanji prepričala največ volivcev.

Da mora župan imeti vsaj dva mandata, še vedno vztraja Treven. A, da se ni lotil ponovne kandidature je kriva bolezen. Med stresnim službovanjem zasavske občine je resno zbolel in se po posvetovanju z družino in prijatelji odločil, da svoje mesto prepusti drugim. Še vedno pa je novi županji pripravljen pomagati, a ne kot podžupan, je dejal.

Najbolj podle volitve do sedaj
Izjemno razočaranje so bile tokratne lokalne volitve, po mnenju župana Vilija Trevna podle, nekorektne in nekulturne. 'Večkrat sem oba kandidata in v začetku tudi vse kandidate pozval, da naj bodo korektni, naj volilne aktivnosti opravljajo v športnem duhu.'

Podcenjevanje župana
Prav tako je Treven prepričan, da se delo župana podcenjuje. Župansko mesto zahteva celega človeka in 'bom prijetno presenečen, v kolikor se v moji sodbi motim' nam je zaupal.
 
Občina plačuje v roku
Občina je, kar se tiče financ, v dobrem stanju, nam je zatrdil župan. 'Smo ves čas likvidni in obveznosti plačujemo v zakonitem roku ali še prej.' Projekti so bili realizirani, nadgradnja pa je bila nakup samskega doma, kjer bodo uredili 12 bivalnih enot. Le sredstva za obnovo bo novo vodstvo moralo zagotoviti v proračunu.

Kanalizacija, šola in vrtec
Najpomembnejši projekti v Trevnovem županovanju so okoljski projekti in na prvem mestu gradnja kanalizacijskega omrežja, nato obnova OŠ Trbovlje in vrtca Pikapolonica ter rekonstrukcija in modernizacija cestnega omrežja. Kot pravi župan, pa so v enem mandatu sanirali toliko plazov, kot prejšnja oblast v osmih letih.

In kaj bo počel sedaj?
Predvsem si bo vzel čas za vse, kar do sedaj ni bilo primernega trenutka. Na prvem mestu je seveda družina in njegova vnučka. Čas pa bo posvetil tudi svojim hobijem – planinarjenju, francoskemu kotičku, sadjarstvu in vrtnarstvu. Rekreacija bo na urniku obveznost, zraven pa pride seveda tudi čas za druženje s prijatelji.
 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Praznovanje trboveljskih potapljačev: Toni Mrak se pri 80 letih še vedno potaplja

Muhasta in nepredvidljiva Sava je zaradi svoje neraziskanosti izziv potapljačem. Veliki ljubitelj narave in povodnega sveta je DPD Trbovlje- Društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje,...
-- OGLAŠEVANJE --