15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoTrbovlje bogatejše za 17 prvih posredovalcev

Trbovlje bogatejše za 17 prvih posredovalcev

Mrežo prvih posredovalcev vzpostavljajo tudi v Trbovljah, ta naj bi bila usmerjena v sestavo čim širšega kroga občanov, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč, takrat ko je najbolj potrebno. 

Trboveljska občina skupaj z Zdravstvenim domom Trbovlje in URSZR Trbovlje je poskrbela za usposabljanje 17 občanov, ki bodo v mestu pomagali kot prvi posredovalci. Kot je županja Jasna Gabrič dejala, si resnično želi, da bi v času ugodnih epidemioloških razmer vsaj enkrat letno organizirali druženje oziroma piknik, kjer bi skupaj obnavljali pridobljeno znanje. Da bi torej enkrat letno prvi posredovalci med seboj vzpostavili posebno povezanost, ki je lahko izrednega pomena pri reševanju življenj.

Direktor ZD Trbovlje Denis Tomše je čestital tečajnikom in povedal, da je vsakršna pomoč, tudi laikov, veliko bolj koristna, kot če pomoči nihče ne nudi ter izpostavil, da je najpomembneje, da občani oziroma prvi posredovalci izgubijo strah in samozavestno pristopijo k reševanju življenj.

Želja vseh akterjev je, da bi v prihodnje uspeli vzpostaviti dovolj široko in trdno bazo prostovoljcev, ki bodo pripravljeni pomagati ljudem v stiski.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...