14.1 C
Trbovlje
torek, 3. avgusta 2021
ZON.siAktualnoTrbovljam odobrena sredstva za nove kolesarske poti in nadstrešnice

Trbovljam odobrena sredstva za nove kolesarske poti in nadstrešnice

Občina Trbovlje je dobila odobrena sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za operacijo »Izvedba kolesarskih površin v Trbovljah« v višini cca 1.300.000 EUR, prispevek iz državnega proračuna pa približno 330.000 EUR. Vrednost celotne investicije znaša preko 2.260.000 EUR. Tako bo Občina Trbovlje dobila skoraj 1.700.000 EUR nepovratnih sredstev, razliko sredstev pa bo prispevala Občina sama.

Cilj projekta je zgraditi oziroma urediti kolesarsko povezavo, ki bo z navezavo na že zgrajeno infrastrukturo povezala celotno dolino in bo s potekom od železniške postaje na jugu, do Gabrskega na severu, povezovala celotno mesto in omogočala dnevno migracijo občanov tako na poti v službo kot po vsakodnevnih opravkih. S tem pa bo mesto Trbovlje, kot pomembno gospodarsko in upravno središče povezala z zaledjem. Dolžina vzpostavljene kolesarske povezave bo 6,41 km, od tega bo zgrajenih skoraj 2 kilometra novih ločenih kolesarskih površin. V Trbovljah pa bodo tudi 3 dodatne nadstrešnice za kolesa.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V idealnem trenutku novica o 5 milijonih za kolesarsko stezo

V tednu, ko so se v Zagorju razveselili neverjetnega uspeha Primoža Rogliča, ki je v Tokiu prikolesaril olimpijsko zlato, se dobre novice nadaljujejo. Tako...