-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siŠportTrboveljski plavalci na 38. Špelinem in Vesninem memorialu

Trboveljski plavalci na 38. Špelinem in Vesninem memorialu

Minuli vikend je v Kranju potekal že 38. Špelin in Vesnin memorial, v spomin na tragično preminuli odlični plavalki kranjskega Triglava. Špele Rebolj se spominjajo po letalski nesreči na Korziki, Vesna Praprotnik pa je predčasno sklenila svojo športno in življenjsko pot v avtomobilski nesreči.

Ravno zato so organizatorji izvedli tudi dve memorialni disciplini na 800 prosto in 100 delfin, kot spomin na njune izjemne dosežke.

Taj na zmagovalnem odru (400m)

Veliko število nastopajočih (320) plavalcev iz štirih držav je napovedovalo odlične nastope po tekmovalni plati, zadovoljstvo pa je bilo tudi v Rudarjevem taboru, saj se je tekmovanja udeležil poleg mlajših plavalcev še Tilen Šintler, ki je popestril Rudarjevo udeležbo.

Mitinga, ki je služil kot pripravljalni test in vpogled na opravljeno delo, se je udeležila 10-članska ekipa trboveljskih plavalcev, ki so se po bolj ali manj uspešnih treningih spoprijeli s težavami, ki jih prinese moten trenažni proces zaradi covid ukrepov.

“Vsem obveznostim navkljub so se dostojno borili s konkurenco, ter se uvrščali med najboljše v kategorijah. Navkljub dejstvu, da so bili vsi naši plavalci mlajši od nastopajočih, saj so bile razpisane kategorije le za člane, mladince in kadete, so se mnogi uvrščali v »C« finala, a realno v konkurenci 3-4 leta starejših niso mogli priplavati do medalj,” opisuje Martin Raušl iz Plavalnega kluba Rudar Trbovlje. Tilnu Šintlerju in Taju Zupančiču se je priključila tudi skupina plavalk z najstarejšima, Brino Rozina in Saro Isaković, katerima so se pridružile mlajše, a nič manj uspešnejše plavalke Ariana Agrež, Mojca Oberžan, Teja in Pia Zore, Inja Zupančič ter Noemi Borišek, ki so pridobivale dragocene izkušnje na tako velikem tekmovanju.

Za odlično uvrstitev je poskrbel Tilen Šintler, ki se je na 100 prsno v absolutni konkurenci uvrstil v popoldanski finale, kjer je osvojil 3. mesto. Z nastopom v finalu na 400 mešano je osvojil 2. mesto pri kadetih tudi Taj Zupančič, ki je prebil magično mejo 5 minut in se na ta način prebil med najboljše Rudarjeve plavalce vseh časov. “Povedati pa je potrebno, da je bil zaradi nastopa na 400 mešano primoran odpovedati finale na 200 delfin,” dodaja Raušl.

Noemi in Inja med plavanjem

Tudi dekleta so prikazala odlične nastope, saj so vse popravljale svoje osebne rekorde, ki bodo še kako pomembni pri uvodnih nastopih na državnih prvenstvih. Največji napredek je uspel Ariani Agrež, ki se je enakovredno kosala s starejšimi plavalkami in se v vseh štirih nastopih prebila na lestvicah kadetinj med najboljše, kar Plavalni klub Rudar Trbovlje navdaja z optimizmom. Pri mlajših deklicah pa je izstopala Pia Zore, ki se v letniku 2011 redno uvršča med najboljše, in domačemu plavalnemu klubu je v veselje, da ji sledijo Špela Oberžan, Noemi Borišek in Inja Zupančič.

“Plavalce čaka v novembru in decembru peklenski mesec s povečano količino treningov (10x/teden), saj si tekmovanja sledijo kot po tekočem traku, že v decembru pa nas čaka Državno prvenstvo za kadete, mladince in člane v Kranju,” je sklenil Martin Raušl iz Plavalnega kluba Rudar Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

Državno prvenstvo za dečke v plavanju

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X