-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljski Black Demonsi proizvajajo okolju prijazno energijo

-- OGLAŠEVANJE --

Black Demons so skupina mladih raziskovalcev od šestega do devetega razreda Osnovne šole Trbovlje. Sodelujejo v mednarodnem tekmovanju First Lego League (FLL), kjer konstruirajo in programirajo robota, prav tako pa se preizkušajo v iskanju in predstavljanju inovativnih idej. Letos obravnavajo temo Energija.

V januarju so se preko regijskega tekmovanja v Šentjerneju uvrstili v finale, kjer je njihov robot opravil načrtovane misije. Uspešno pa so predstavili tudi svoj projekt Heliostat, kjer so opisali proces kako bi s sončnimi žarki proizvedeno toploto hranili v opuščenih rudniških jaških. S to toploto pa bi v nadaljevanju ogrevali mesto ali proizvajati električno energijo na način, ki bi bil cenovno in okoljsko zelo primeren.

Skupina bo svojo idejo in robota ponovno predstavila na finalu FLL, ki bo 18. marca 2023 v prostorih Fakultete za računalništvo. Na finalu bo svoje dosežke predstavilo še 17 šol iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Avstrije. Najboljše ekipe v finalu pa si prislužijo vstopnico za nastop na Svetovnem FLL prvenstvu, ki bo aprila v Houstonu, ZDA.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --