today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoTrboveljski bazen v nizkem štartu za pričetek sezone

Trboveljski bazen v nizkem štartu za pričetek sezone

Na trboveljskem letnem kopališču, edinem v Zasavju, se že pospešeno pripravljajo na pričetek nove sezone. V kolikor bodo vremenske razmere ugodne, nameravajo tudi letos kopališče odpreti na trboveljski občinski praznik, 1. junija. Cena celodnevne vstopnice bo letos za en evro višja kot v lanski sezoni, in sicer bo med tednom znašala 5,5 evra za odrasle in 4,5 evra za otroke.

“Na kopališču že cel mesec potekajo redna vzdrževalna dela, ki vključujejo menjavo počene bazenske keramike, beljenje, urejanje strojnice, menjavo dotrajanih rezervnih delov in podobno,” je pojasnila Tina Moljk, direktorica Zavoda za mladino in šport Trbovlje (ZMŠT) in dodala, da je vrednost teh del ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Poleg kopanja še številne druge zabavne aktivnosti

Tina Moljk, direktorica ZMŠT

Letos so v ZMŠT po dveh letih, odkar je sezono na kopališču krojila epidemija COVID-19, pripravili bogat spremljevalni program dogodkov in aktivnosti, ki vključuje izvedbo plavalnih tečajev, delavnice vadbe v vodi za dojenčke in malčke, raznovrsten otroški in mladinski program. Poleg tega se bodo obiskovalci lahko sprostili ob poletnih osvežitvah z DJ-jem, v hopi-hop športno zabavnih aktivnostih, tedenski telovadbi v vodi in pravljičnih uricah za najmlajše. 

V zavodu bodo poleti organizirali tudi športne rojstnodnevne zabave, varstvo otrok v času šolskih počitnic “Hura, prosti čas” ter Plavalni dan, ki bo 8. julija. Za varstvo otrok so pripravili različne skupine in termine, ki so objavljeni na spletni strani zavoda, zanje pa so že odprte tudi prijave. “Celoten program aktivnosti bo na voljo na spletni in facebook strani ZMŠT,” je povedala Moljkova in dodala, da bo tudi letos za gostinsko ponudbo v bazenskem kompleksu skrbel obrat Hajer.

Na vidiku celostna obnova kopališča

Poletno dogajanje na kopališču bo tako spet pestro, v ZMŠT pa že zrejo tudi v prihodnost tega edinega zasavskega letnega bazena. Nujna bo namreč obnova tribun, ki zaradi posedanja pritiskajo na školjko bazena, in v kolikor bi bili z investicijo prepozni, bi ta lahko počila. 

A brez skrbi, poudarja Moljkova, kopališče je tudi v tem stanju še vedno varno za uporabo. “Je pa potrebno o tem razmišljati dolgoročno, saj ob morebitnih poškodbah školjke lahko zaradi odtekanje vode iz bazena povzroči precejšnje dodatne stroške,” je dejala direktorica ZMŠT, kjer želijo k obnovi kopališča pristopiti celostno. “Zato se bo skladno s tem pripravil projekt obnove celotnega kopališča, in ne zgolj projekt prenove tribune,” je še napovedala.

SORODNI ČLANKI:

A že veš? Jutri bo 28 stopinj in odpira se bazen!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...