4.3 C
Trbovlje
petek, 25. novembra 2022
ZON.siAktualnoTrboveljska medicina dela že na novi lokaciji

Trboveljska medicina dela že na novi lokaciji

V tem in prejšnjem tednu so pacienti že lahko opravili pregled v ambulanti medicine dela, prometa in športa v prenovljenih prostorih in na drugi lokaciji – odslej ta ne domuje več v stavbi ZD Trbovlje, pač pa v objektu v sklopu športnega parka Rudar. 

Paciente naprej prijazno povabi Barbara Dolinšek

Kljub temu, da ambulanta, ki spada pod okrilje Zdravstvenega doma Trbovlje, še ni v celoti opremljena z vsem, kar so si zadali – bo pa v prihodnjih dveh tednih, so v sredo, 12. januarja, že sprejeli prvega pacienta sicer v bližini trboveljske bolnišnice in zdravstvenega doma.

Vrednost investicije gradbeno obrtniških del, pohištva in opreme brez projektne dokumentacije je bila 22 tisoč evrov. “Projektno dokumentacijo je financirala Občina Trbovlje, samo investicijo pa potem ZD Trbovlje z lastnimi sredstvi,” je pojasnil direktor ZD Trbovlje Denis Tomše.

Uradna otvoritev bo v začetku meseca februarja.

Ambulanta bo delovala v polnem obsegu

Oprema za izvedbo EKG

V ambulanti medicine dela, prometa in športa, je nekaj opreme nove, niso pa nabavljali dodatne opreme, kakršne prej niso že uporabljali. Po besedah prvega moža trboveljskega zdravstvenega doma mesečno povprečno obravnavajo okrog 150 pacientov, ambulanta pa trenutno deluje 2-3x tedensko.

“Bo pa v letošnjem letu ena izmed zdravnic odšla na dospecializacijo iz medicine dela, prometa in športa, tako da bomo v roku nekaj let imeli svojega zdravnika, ambulanta bo delovala v polnem obsegu,” se kadrovske okrepitve veseli Tomše.

Prenov za letos še ni konec!

Obeta se kup izboljšav za samo ustanovo in za paciente

Medtem, ko zaključujejo še zadnje malenkosti z vidika opremljanja pred uradno otvoritvijo prostorov na novi lokaciji, pa v ZD Trbovlje aktivno pristopajo k še nekaterim drugim prenovam, ki so v načrtu za letos.

Prenovili bodo namreč tudi nadstropje, v katerem so ambulante družinske medicine (prenova ambulante za funkcionalno diagnostiko in terapije, dodatna ambulanta družinske medicine, celoten hodnik), uredila se bo nova ambulanta za otologa in dermatologa, prav tako pa bodo novo podobo nadeli prostorom Centra za duševno zdravje odraslih.

SORODNI ČLANKI:

Zdravstveni dom bo širil dejavnost na Rudar

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Kaj vse Zasavje ponuja mladim: Stand up večer, kvizi, uporabne delavnice, vaje z bendom …

V mladinskih centrih po Zasavju se vedno nekaj dogaja. Ta vikend vabijo na različne dogodke, ki se začnejo danes. V Zagorju so tovrstni dogodki vedno...
X