12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoTrboveljčani so si premislili

Trboveljčani so si premislili

Po uspešni vključitvi Zagorjanov v projekt tehnične pomoči iz kohezijskih sredstev ELENA, so se za ta korak odločili tudi Trboveljčani, a so pred dokončnim podpisom pogodbe odstopili.

Dokumentacija za sanacijo javnih stavb skoraj zastonj

Kristjan Dolinšek
Kristjan Dolinšek

“Oddali smo pismo o nameri in pristopili k projektu, za zavarovanje namere morajo sodelujoče občine predložiti menice z menično izjavo in kriti 10 % lastne udeležbe ter del neupravičenih stroškov,” je na zadnji seji občinskega sveta povedal Kristjan Dolinšek iz občine Trbovlje.

A po preučitvi predloga dokumentacije, pogodbe in premisleku je občina Trbovlje vodilnemu partnerju energetski agenciji Golea, sporočila, da v projektu ne bo sodelovala.

Tehnična pomoč EIB ELENA, ki omogoča 90 % sofinanciranje priprave investicijske in projektne dokumentacije za energetsko sanacijo javnih objektov, ki še niso bili celovito energetsko sanirani, je odobrena v višini 2.250.000 evrov za realizacijo vsaj 45 milijonov evrov investicijskih projektov. Po podatkih Golea vključuje 22 sodelujočih občin: Nova Gorica, Idrija, Ilirska Bistrica, Ajdovščina, Koper, Hrpelje-Kozina, Zagorje, Kobarid, Šempeter-Vrtojba, Postojna, Sežana, Bovec, Cerkno, Izola, Renče-Vogrsko, Logatec, Miren-Kostanjevica, Pivka, Brda, Log-Dragomer, Divača in Kanal ob Soči.

V Zagorju sanacije javnih stavb bistveno cenejše

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...