15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoTrboveljčani omogočili brezplačno dostavo plina po Zasavju

Trboveljčani omogočili brezplačno dostavo plina po Zasavju

Po novem lahko v Zasavju naročite zeleno jeklenko, ki vam jo brezplačno pripeljejo kar na dom.

Zelena jeklenka je varna jeklenka, nižja in še lažja

S pravilno uporabo in menjavo jeklenke je varnost zagotovljena. Zelena jeklenka ima na ventilu nameščeno zaščitno folijo z napisom Butan plin, s katero vam jamčimo, da je:

  • tehnično brezhibna in skladna z evropskimi standardi,
  • čista, brez madežev ali neprijetnega vonja,
  • in pravilno polnjena z natanko 10 kg plina in vzdrževana.

Njena prednost je, da je opazno nižja (520 milimetrov, premer 300mm) kar omogoča lažjo namestitev, zaradi visokokakovostnega jekla pa je ob enaki količini plina tudi lažja. Odslej jo boste lahko še lažje nosili, saj ima nova serija kar dva ročaja. Tara (velika črna številka, odtisnjena na jeklenki) vam pove, koliko tehta prazna embalaža. Če ji prištejete še natanko 10 kilogramov, kolikor je v Zeleni jeklenki plina, dobite skupno težo Zelene jeklenke.

Trboveljčana Marjan in Grega sta preko spletne strani www.megacena.si poskrbela, da bodo Zasavci lahko plin dobili po ugodni ceni z brezplačno dostavo, upoštevajoč vsa aktualna priporočila in predpise. »Verjamemo, da lahko skupaj prispevamo k učinkovitemu spopadanju z aktualnim stanjem«. Ob naročilu vam bosta jeklenko pripeljala na dom. “Če je potrebno, jo neseva tudi v stanovanje in pomagava pri priklopu” pojasnita prijazna Zasavca.

Kako in kdaj lahko naročim Zeleno jeklenko?

Vse dni v tednu na telefon:

  • 070-293-345 (Trbovlje, Zagorje, Hrastnik)
  • megacena.si
  • info@megacena.si

 

Plin v gospodinjstvu

Uporaba plina v gospodinjstvu je bila vedno popularna. S sodobnim časom, se vrača nazaj v kuhinje. Vsekakor pa je potrebno kar nekaj varnostnih nasvetov pri uporabi plina v gospodinjstvu.

Vsakokratna menjava tesnila

V časih v začetka uporabe plina, je bilo tesnila v Sloveniji težko dobiti. Tako se je dogajalo, da se je isto tesnilo uporabljalo kar ob nekaj menjavah jeklenk. Ob priklopu jeklenke z matico regulatorja na tesnilu napravimo utore, zato je večkratna uporaba tesnila lahko celo nevarna. Nikakor pa jeklenke ne priklopite brez tesnila.

Varnost plinske napeljave

Črne, rdeče, oranžne,…. Gumijaste cevi za plin novejšega datuma so večinoma modre barve in imajo na sebi zapisano letnico poteka veljavnosti (5 let od proizvodnje). Če vaša cev letnice nima, pomeni, da je starejša od predpisa, ki to veleva, in da je skrajni čas, da jo zamenjate.

Redne preglede plinske inštalacije (ob povprečni uporabi) je priporočljivo opravljati na 2 leti, menjavo cevi in regulatorja pa priporočamo vsakih 5 let.

Otroški trik za zagotovljeno varnost

Sprej za preverjanje puščanja in uhajanja plina – sprej Gas control je narejen za preizkušanje tesnosti naprav, ki delujejo na različne vrste plina

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...