today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoTrboveljčana preko spleta oškodovali za nekaj tisoč evrov

Trboveljčana preko spleta oškodovali za nekaj tisoč evrov

V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi

V soboto kamenje na vozišču ceste Litija-Zagorje, ki so ga policisti odstranili z vozišča.

Prijavo kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo, policisti kršitve niso ugotovili.

V nedeljo najden mobilni telefon v Zagorju ob Savi, ki ga je neznana oseba pustila na enem izmed parkiranih osebnih avtomobilov. Lastnika pozivamo, da se z dokazili o lastništvu predmeta oglasi na Policijski postaji Zagorje ob Savi.

 

PP Hrastnik

V soboto sum kaznivega dejanja pri nakupu mobilnega telefona preko spleta.

Prometno nesrečo na parkirnem prostoru ene izmed trgovin v Hrastniku, kjer je povzročitelj poškodoval vozilo in ne da bi nudil podatke odpeljal s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

PP Litija

V petek kršitev javnega reda in miru v Litija. Pridobljena je bila izjava. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Posredovali so na zaprosilo občana zaradi spora glede delitve parcel, kjer elementi kaznivih ravnanj niso bili zaznani.

Okoli 17.30 so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti od Litije proti Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v vozilo voznice, ki je vozila nasproti. Po trčenju ga je odbilo še v vozilo voznice, ki je prav tako vozil v nasprotni smeri povzročitelja. V nesreči se je potnica v tretjem vozilu huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. V nesreči so se lažje poškodovali še vsi trije voznik in ena potnica. Policisti še zbirajo vse informacije o prometni nesreči in bodo po vseh znanih okoliščinah zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Okoli 1. ure so bili policisti obveščeni tudi o prometni nesreči na relaciji od Šmartnega pri Litiji proti Veliki Kostrevnici, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v brežino nato pa po nekaj metrih še v oporni zid. V nesreči se je lažje poškodoval. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,18 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek in obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto dopoldan so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja tatvini v eni izmed trgovin v Litiji. Policisti so z zbiranjem obvestil odkrili osumljenca, zoper katerega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je trčil v predmet na cesti.

V nedeljo sum kaznivega dejanja tatvine registrskih tablic.

 

PP Trbovlje

V petek poškodovanje laka vozila na parkirnem prostoru v Trbovljah. Neznani storilec je z dejanjem lastnika oškodoval za približno 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Pri kontroli cestnega prometa ustavljena voznica osebnega avtomobila, katera je vozila pod vplivom alkohola (0,30 mg/l). Začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto spletno goljufijo, pri čemer je neznani storilec oškodovanca oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti glede kaznivega dejanja še zbirajo obvestila.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen...