-- OGLAŠEVANJE --

Tokrat avla delavskega doma rezervirana za bodoče risarje in slikarje

-- OGLAŠEVANJE --

Delavski dom Zagorje so zapolnili z najlepšimi deli mladih umetnikov. Otrok, ki svoje tehnike in motive pilijo skupaj z diplomirano slikarko Zagorjanko Lili Hribovšek. »Razstava je pestra, razgibana, dinamična in barvita. Videti je, da se učimo osnov likovne teorije, barvne kompozicije so v veliki meri harmonične, nekje kontrastne,« je ponosna na svoje učence opisala slikarka in dodala: »Njihova delo so nad mojimi pričakovanji.«

Lili Hribovšek

V Avli Delavskega doma Zagorje si lahko v času prireditev in kina vse do 20. septembra ogledate razstavo učencev, ki pod vodstvom mentorice, slikarke in pedagoginje, Lili Hribovšek, ustvarjajo v Društvu Ars vizija.

Likovna dela, ki so nastala izpod rok njenih učencev, pričajo o tem kako dobro in kvalitetno se da priučiti veščine kot sta risanje in slikanje. Po pestrem poletju, ki so ga izvedli skupaj z Društvom prijateljev mladine Trbovlje, pričenjajo novo sezono Šole risanja in slikanja, v katero je vpis še vedno mogoč.

Zagorska umetnica, kadar ustvarja, najraje slika dušne slike. »Posebej ljube so mi energijske slike, kjer posameznika peljem v globje stanje zavedanja sebe. Energijske slike so del terapevtske prakse in pomagajo ozavestiti naše skrite potenciale.« Njeni učenci pa o slikarski mali šoli pravijo tako:

»Pri slikanju »Ars vizija« mi je bilo zelo všeč, ker smo risali in se pri tem sproščali. Najbolje je bilo zato, ker je bilo to ob petkih in sem vedela, da me čaka vikend.« (Klara Zoja, 6. razred)

»V Šolo risanja in slikanja se vključujem že tretje leto. Rada hodim, ker se zelo sprostim in naučim novih tehnik risanja. V skupini se dobro počutim, večkrat se kaj pohecamo. Mentorica Lili je prijazna, vedno z novimi idejami za učenje novih tehnik in tako ustvarjanje krasnih izdelkov, ki jih damo na ogled na razstavo.« (Maša, 5. razred)

“Na slikanje k Lili hodim že četrto leto. V prostem času rada rišem, zato sem se vpisala v malo šolo. Lili je prijazna in potrpežljiva učiteljica. Všeč mi je, ker upošteva naše želje in predloge glede motivov in tehnik.” (Zala Pirnar)

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --