6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoTET: Da bi vsaj vedeli, kaj bo ...

TET: Da bi vsaj vedeli, kaj bo …

Na zboru delavcev Termoelektrarne Trbovlje so odločili, da se bo čakanje na delo doma namesto z 19. majem, kot dogovorjeno do sedaj, začelo 3 dni kasneje.


banner

Čakanje na delo doma za 80% plače
Zaposleni v Termoelektrarni so že te dni veliko doma, a na čakanju še ni nihče. Kot nam je povedal Aleš Gerčar, predsednik sveta delavcev je koriščenje letnega dopusta in nato čakanje na delo doma, v tem trenutku najboljša rešitev za ohranitev delovnih mest. Zaposleni, teh na čakanju bo okoli 130, bodo ta čas torej prejemali 80% plače. Kar je neodložljivo pa bodo seveda v TET ravno tako delali, pojasnjuje Gerčar.

In kaj do 22. maja?
Do takrat bodo v Termoelektrarni opravljali funkcijske preizkuse, ki so bili sicer predvideni za mesec avgust, kot že omenjeno, pa bo del zaposlenih v tem času koristilo še dopust. ‘V tem času bo sindikat vzpostavil kontakt z generalnim direktorjem HSE Blažem Košorokom, Ministrom Samom Omerzelom ter predsednikom nadzornega sveta TET Matjažem Eberlincem, da se dogovorimo za sestanek, kjer se bomo jasno opredelili, kaj bo po 15.8.. Ali prodaja ali obratovanje ali karkoli, le da se odločitev sprejme, da vemo kaj naj pričakujemo. ‘ Omenjenih še niso kontaktirali, bodo pa več informacij podali po sestanku celotnega Holdinga v Mariboru, je še pojasnil Gerčar.

Občutek imajo, da se obratovanju izteka čas
V trboveljski elektrarni imajo občutek, da se ‘določene stvari dogajajo, kot da ne bodo nadaljevali z obratovanjem’ in kot še dodaja predsednik sveta delavcev, so delavci složni z vodstvom podjetja in skupaj iščejo najugodnejše rešitve za zaposlene in elektrarno, a niso povsem prepričani, da je takšen tudi interes ostalih akterjev. Najmanj, kar si želijo je, zagotovilo, da bodo vsaj premog, ki ga že imajo, tudi porabili. In karkoli jih že čaka, naj bodo z njimi iskreni in jim vsaj pošteno povedo, kaj bo z njimi.

SORODNI ČLANKI:

PROTEST v TET: 60 papirnatih ladjic zaplavalo po Savi

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...