27.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 15. avgusta 2022
ZON.siAktualnoTenis igrišča, nogometno igrišče, golf ... Kaj od tega bo pod Kipami?

Tenis igrišča, nogometno igrišče, golf … Kaj od tega bo pod Kipami?

Potem ko je RTH pričel z gradnjo zadnjega odseka ceste Trbovlje-Hrastnik, so se pospešeno lotili tudi utrjevanja terena pod Kipami na Ribniku. Med občani je slišati veliko idej o ureditvi tenis igrišč, nogometnega igrišča, celo igrišča za golf, zato smo preverili, kaj od tega se bo na tem območju tudi uresničilo. 

Na Občini Trbovlje pravijo, da o projektih, bi bi lahko zaživeli pod Kipami, že razmišljajo oziroma se o njih dogovarjajo, vendar je še prekmalu govoriti o konkretnih načrtih. “Realizacija le-teh je namreč odvisna predvsem od finančnih sredstev. S prostorskimi akti pa bodo zadeve usklajene,” so pojasnili. 

Na vrhu brežine bo prostor za rekreacijske površine.

Utrjena brežina, na vrhu pa plato za rekreacijske površine

Da bodo površine, ki jih zdaj utrjujejo, primerne samo za rekreacijske površine, pa je potrdil tehnični direktor RTH v likvidaciji Urban Berger. Gre namreč za območje, kjer se je nazadnje kopal premog, zato kakšnih težjih konstrukcij tam še nekaj let ne bo mogoče postavljati, je pojasnil. “Tukaj je predvidena rekreacijska cona in z utrjevanjem brežine ter platojem, ki bo na vrhu hriba, gremo nasproti Občini,” je dejal Berger. 

Na območju sicer s skalami utrjujejo brežino, teren pa nasipajo z obstoječim materialom in materialom iz drugih zemeljskih izkopov. Nikakor pa to ni območje, ki bi bilo primerno za zakopavanje gradbenih odpadkov, je poudaril Berger in dodal, da to prepoveduje tudi okoljska zakonodaja. 

SORODNI ČLANKI:

Cesto “čez hrib” želijo dokončati ne glede na razmere na trgu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavci še vedno največ na Hrvaško

Prejšnji teden smo objavili anketo in vprašali naše bralce, kje so ali kje bodo letos dopustovali. Prav nič presenetljivo ni, da je več kot...
X