-- OGLAŠEVANJE --

Tek na smučeh tudi brez snega

Kar 35 let je trajalo, da je ideja zaživela, je na podelitvi priznanj za inovacije Zasavja zaupal Ivan Andres Arnšek, ki je ustvaril rolerje, ki imitirajo tek na smučeh. Ob tem je poskrbel tudi za različico z zavoro za varno ustavljanje in prejel zlato priznanje, ki ga podeljuje Zasavska gospodarska zbornica.

-- OGLAŠEVANJE --

Na razpis Inovacije Zasavja za leto 2024 so v letošnjem letu prejeli 20 prijav za novitete, pri katerih je sodelovalo 100 inovatorjev in inovatork. V Zagorju so danes podelili 7 zlatih in 13 srebrnih priznanj.

Še naprej, na nacionalni nivo inovacij Gospodarske zbornice Slovenije so se uvrstile 4 zasavske, ki so bile nagrajene z zlatim priznanjem. Poleg, že omenjene tekaške rolke z zavoro podjetja Proga rollerski, še avtomatizacija proizvodnje inštalacijskega odklopnika ETIMAT in Novi fotovoltaični valovalčni ločilnik podjetja ETI Elektroelement ter Učilnica Metaverzum Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Najvišje priznanje za leto 2024 so prejele še IR indikator C podjetja ETI Elektroelement, žepna matematika Katapulta in S.O.S. šole ter KemBitja Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, o kateri smo že pisali TUKAJ.

Tjaša Polc, direktorica Zasavske gospodarske zbornice je ob tem povedala, da jih na zbornici veseli veliko število raznolikih prijav, kajti “to pomeni, da se bodo podjetja v Zasavju še naprej razvijala in postajala vse bolj konkurenčna.” Letos so se še posebej osredotočali na trajnost z vidika poslovanja, produktov in ohranjanja kadrov.

VIP ozaveščajoče drevo Varstveno delovnega centra Zasavje, Eko žeton in učni komplet – Nauči se Arduino STSŠ Trbovlje, brezžična čebelarska nadzorna naprava BeeConn LITE podjetja Strip´s, Inteligentna merilno procesna enota MPU podjetja TEVEL ter pametna dekoracija steklene embalaže e.display in pametna nalepka za stekleno embalažo e.label podjetja Steklarna Hrastnik, so inovacije za leto 2024, ki so prejele srebrno priznanje. Poleg teh pa še šest inovacij podjetja ETI Elektroelement.

FOTO:

Med najboljše slovenske tudi zasavski nevro fižolčki

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --