4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoMed najboljše slovenske tudi zasavski nevro fižolčki

Med najboljše slovenske tudi zasavski nevro fižolčki

Na včerajšnjem inovacijskem odru so znova zablesteli tudi Zasavci, med najboljše v Sloveniji se je uvrstil Gregor Bohnec s svojimi Neurobeansi, srebro in bron pa sta domov ponesli tudi Steklarna Hrastnik ter družba ETI – skupno s tremi inovacijami. 

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 45 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Prijavljene inovacije so bile zelo raznolike, poročajo na Gospodarski zbornici Slovenije, sicer v večji meri produktne, a vendar tudi odlične procesne, trženjske in družbene.

Gregor Bohnec

21 inovacij je tokrat prišlo iz zasavske regije, skupno pa je zanje odgovornih 88 inovatorjev. Štiri inovacije so iz Zasavja konkurirale na nacionalni nivo, kjer je komisijo najbolj navdušil projekt inovativnega treninga možganov avtorja Gregorja Bohneca. Kot je Litijan za naš portal povedal že na regijski podelitvi: “To je pripomoček, s katerim izboljšaš pozornost, delovni spomin, samoopazovanje …cilj pa je, da se otroci lažje učijo, lažje opravljajo domače naloge.” 

Poleg Neurobeans pa so se med najboljšimi pomerili še inovatorji iz družb ETI Elektroelement, RC eNeM in Culmium, kjer so predstavili krožni proces zelene proizvodnje keramičnih mas z uporabo napovednega modela. S ponovno uporabo odpadnega filtrskega prahu iz proizvodnje embalažnega stekla višje kakovosti o so nastopili na nacionalnem parketu pod okriljem Steklarne Hrastnik, EC eNeM in Culmium. Skupaj z navedenimi pa se je predstavila še ena inovacija Steklarne, in sicer – sistem acetilenskega mazanja orodja za predobliko na IS stroju.

 

Tokrat za protiutež tehnološkim inovacijam še inovativni trening možganov in produkti energijskega nasada zapakirani v kapsuli

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...