-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Trboveljska dijaka sta ustvarila didaktično igro, ki povezuje UI, kemijo in karte

Svoje izjemne inovacije so dijaki Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje v petek predstavili na konferenci TRiii. Kar štiri izdelke so prijavili na razpis zasavskih inovacij za letošnje leto.

-- OGLAŠEVANJE --

Didaktična igra, ki sta jo ustvarila dijaka

Ena izmed nalog, ki jo je izpostavila ravnateljica, je didaktična igra KemBITJA. “Mogoče tudi zato, ker sta jo predstavila dijaka in ne učitelja,” je ponosno povedala Kralj, ki pove, da so bile sličice ustvarjene s pomočjo umetne inteligence, ki se je ni potrebno bati. Mentorica Stana Kovač Hace je pojasnila, da je igra medpredmetna povezava med kemijo in računalništvom, bolj specifično, umetno inteligenco in ponosno dodala, da so se z nalogo uvrstili na regijsko tekmovanje mladih raziskovalcev Slovenije. Uroš Ocepek, ki je učence mentoriral na področju računalništva je idejo ponesel tudi v tujino, predstavil jo je namreč na Norveškem in na Islandiji, kjer so jo ocenili kot zelo zanimiv in inovativen pristop k učenju. “Gre za čisto novo igro s kartami, pri kateri sta učenca razvila koncept in scenarij,” je poudaril učitelj.

Super rešitev za tiste, ki jim kemije “ne gre”

“Občutki so super. Že na začetku, ko sva šla igro testirati na šole, je bil odtis na učencih pozitiven,” sta povedala dijaka Nik in Aleksej, ki sta igro ustvarila in napovedala, da nadaljnje tri leta za nadgradnje. Kemija jima sicer gre, razumeta pa, da nekaterim ne, zato  takšnim želita pomagati s posebnimi kartami. Ta teden ju čaka še državno tekmovanje inovacij, kjer sta med top šest najboljših, še izvemo.

Vesna Kralj

Poleg predstavitve nalog trboveljskih dijakov, so se na konferenci predstavili tudi osnovnošolci in uspešna zasavska podjetja. Vesna Kralj, ravnateljica STPŠ Trbovlje je povedala, da je to že deveta konferenca, kjer se lahko šola z gosti dokaže in pokaže v smislu ustvarjalnosti in inovativnosti. V dogodku vidi priložnost za mreženje in povezovanje šole z zasavskim gospodarstvom. “Ponosna sem, da nam še zdaj uspeva nadaljevati to tradicijo, čeprav je velik organizacijski zalogaj. Kljub vsemu je to velik dogodek za šolo, ki ga občutijo tudi dijaki in je namenjena predvsem njim, da bi spoznali priložnosti, ki se ponujajo že danes in lažje predvideli tiste, ki se jim bodo ponujale še v prihodnje,” je pojasnila Kralj.

 

Trboveljska srednja šola vzgaja prave inovatorje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --