21.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoTeden prometnih nesreč, v eni je voznik vzel prednost kolesarju

Teden prometnih nesreč, v eni je voznik vzel prednost kolesarju

Zasavski policisti so med tednom poleg drugih rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V torek zvečer so imeli policisti v postopku državljana Gambije in Somalije, ki sta ilegalno prestopila državno mejo in podala namero za mednarodno zaščito.

V sredo ob 17. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v pravilno parkirano vozilo in s kraja nesreče odpeljal. Nastala je materialna škoda okoli 1000 evrov.

V četrtek ob 8.30 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo. Neznani voznik neznanega vozila bele barve in neznane registrske številke je po izjavi prijavitelja pripeljal iz nasprotne smeri vožnje po njegovi strani in pri tem s sprednjim levim vzvratnim ogledalom trčil v njegovo levo vzvratno ogledalo in s kraja nesreče odpeljal. Nastala je materialna škoda okoli 100 evrov.

Istega dne okoli 20. ure so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki so mu zaradi očitnih znakov vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus z napravo DrugWipe, ki je pokazala pozitiven rezultat na “canabis”. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil.

Včeraj popoldan se je na PP zglasil občan, ki je našel mobilni telefon znamke Samsung v rjavem etuiju. Lastnik lahko telefon prevzame na PP Hrastnik.

PP Trbovlje

V četrtek v večernem času so bili trboveljski policisti obveščeni, da v Hrastniku neznana voznica vozi neregistriran osebni avtomobil. Pri kontroli je bila ustavljena 40-letna voznica, ki je vozila neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar ji je bilo vozilo zaseženo, zoper njo pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času je občanka na bankomatu v Trbovljah našla pozabljen denar. Lastnik lahko denar prevzame na PP Trbovlje.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili zagorski policisti obveščeni o oviranem prometu na Trojanah zaradi predrte pnevmatike na tovornem vozilu, ki pa je bila le kratkotrajna zaradi menjave kolesa.

V torek v dopoldanskem času so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo na udeleženih tovornih vozilih, ki se je zgodila na Trojanskem klancu.

V četrtek v jutranjem času so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi, povzročitelj pa je pobegnil. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.

Okoli 16. ure se je na Izlakah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem sta se povzročitelj in potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.81 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Nekaj po 19. uri se je v Kisovcu zgodila še prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje ponarejanja listin. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V nočnem času pa so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega sledi obdolžilni predlog na sodišče.

PP Litija

V ponedeljek okoli 8. ure so litijski policisti v Velikem vrhu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s samoudeležbo voznice osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in poškodovala vozilo. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Okoli 9.30 ure so na Bregu pri Litiji obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v drog javne razsvetljave in nato pobegnil s kraja. Voznika še iščejo.

V torek dopoldan so  v Litiji v trgovini Lidl obravnavali tatvino. Varnostnik je zalotil osumljenca pri tatvini artikla. Sledi kazenska ovadba. Obenem je občan tudi kršil določila zakona o zasebnem varovanju, ker ni upošteval ukazov varnostnika.

V sredo nekaj po 13. uri so  v Litiji obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v parkiran osebni avtomobil in pobegnil s kraja. Povzročitelja tudi v tem primeru še iščejo.

Ponoči so v Litiji policisti mlajšemu občanu zasegli prepovedano drogo – cca 2 grama konoplje. Po analizi konoplje na drogo sledi hitri postopek z izdajo odločbe.

SORODNI ČLANKI:

Dva lažje poškodovana v prometni nesreči na Izlakah

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zaprtje hrastniškega bazena letos 3 tedne prej kot ponavadi

Bazen Hrastnik, ki deluje pod okriljem javnega zavoda KRC Hrastnik, bo letos - iz več razlogov - svoja vrata zaprl predčasno.  Tokrat bo bazen zaprt...
X