4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoTakšno storitev boste v Sloveniji našli le v Trbovljah

Takšno storitev boste v Sloveniji našli le v Trbovljah

Edini v Sloveniji, ki izvajajo pregled okončin z magnetno resonanco v odprtem sistemu, je diagnostični center Medisken v Trbovljah, nasproti trboveljskega zdravstvenega doma (v poslovno-stanovanjski stavbi K5). Pacienti, ki potrebujejo magnetno resonanco, a ne želijo v “tunel” se odločijo za storitev v odprtem sistemu – in ta je na voljo prav v Trbovljah. 

Odprti sistem v praksi pomeni, da gre v samo napravo zgolj okončina, na kateri se izvaja preiskava. Pregled poteka sproščeno, brez neprijetnosti, utesnjenosti in strahu. Takšen MR pregled je primeren za skeniranje zgornjih okončin (dlan, zapestje, komolec) in spodnjih okončin (koleno, gleženj, stopalo).

Pomembna je hitra in strokovna obravnava

Pri diagnosticiranju in reševanju poškodb je najpomembnejša hitra in strokovna obravnava, na kar so v trboveljskem centru še posebej pozorni. V zadnjih dveh letih kar obratujejo so s sodobnimi sistemi v centru vzpostavili hitro diagnostiko, kar pomeni, da izvid prejmete v nekaj dneh ali po dogovoru še na dan pregleda v večernih urah.

Postopek pregleda se začne z izpolnitvijo obrazcev, nato se stranka pogovori z radiološkim inženirjem. Po dobre pol ure kolikor traja preiskava je že na voljo tudi CD s slikami. V dnevu ali dveh stranka prejme izvid specialista radiologa – po mailu ali navadni pošti.

Za naročanje ni čakalnih vrst, urnik samega centra pa se prilagaja glede na želje in potrebe pacientov.

Vsi pregledi so samoplačniški, cene konkurenčne drugim izvajalcem MR pregledov. Članom športnih klubov in društev nudijo tudi stalen 5% popust na vse storitve in prednostno obravnavo glede na ostale paciente.

Več informacij o centru lahko dobite na spletni strani www.medisken.si, na e-mail naslovu info@medisken.si ali na telefonski številki 051 486 445.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...