10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoSvoj glas za predsednika ali predsednico lahko tudi v Zasavju oddate že...

Svoj glas za predsednika ali predsednico lahko tudi v Zasavju oddate že jutri

Po desetletnem obdobju predsedovanja Boruta Pahorja se išče njegov naslednik ali naslednica. Izbirali bomo med sedmimi kandidati, izvoljeni pa bo predstavljal Slovenijo naslednjih 5 let. Predčasno boste lahko vaš glas oddali že jutri.

Glasujete lahko že med tednom

Vsi, ki na dan volitev ne boste v svojem kraju, se lahko prijavite za glasovanje na posebnih voliščih, ki se nahajajo izven vašega kraja.

Predčasna volišča bodo v Zasavju odprta od torka, 18. oktobra do četrtka, 20. oktobra med 7. in 19. uro na spodnjih lokacijah. 

Sedeži volišč za predčasno glasovanje v Zasavju:

VOLILNI OKRAJ OBMOČJE VOLIŠČA ZA PREDČASNO GLASOVANJE NAZIV VOLIŠČA NASLOV VOLIŠČA
6009 – Litija Občina Litija, Šmartno pri Litiji Občina Litija Jerebova ulica 14, 1270 Litija
6010 – Hrastnik – Trbovlje Občina Hrastnik Upravna zgradba Hrastnik Pot Vitka Pavliča 5, 1430 Hrastnik
6010 – Hrastnik – Trbovlje Občina Trbovlje Upravna zgradba Trbovlje Mestni trg 4, 1420 Trbovlje
6011 – Zagorje Občina Zagorje ob Savi Weinbergerjeva hiša Cesta 9. avgusta 4, 1410 Zagorje ob Savi

vir: dvk.si

Leta 2017, torej na zadnjih predsedniških volitvah, je v Zasavju največ občanov odšlo na volišča v Zagorju (47,44%), najnižja udeležba v regiji je bila v Trbovljah, kjer je volilo le 41,28 odstotkov volilnih upravičencev.

Na letošnjih volitvah za predsednika Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022, boste izbirali med štirimi kandidati in tremi kandidatkami. Vsi bodo kandidirali prvič. To so: Milan Brglez (Predlagatelj: Socialni demokrati in Gibanje Svoboda), Anže Logar (Predlagatelj: dr. Romana Jordan – skupina volivcev), Janez Cigler Kralj (Predlagatelj: Nova Slovenija – krščanski demokrati), Miha Kordiš (Predlagatelj: Levica), Nataša Pirc Musar (Predlagatelj: Biserka Marolt Meden – skupina volivcev), Vladimir Prebilič (Predlagatelj: VESNA – zelena stranka) in Sabina Senčar (Predlagatelj: Državljansko gibanje Resni.ca).

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...