16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoSvitov dogodek in Test hoje v Trbovljah

Svitov dogodek in Test hoje v Trbovljah

V četrtek, 8.maja ZD Trbovlje organizira Svitovov dogodek, v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje – kot obeležitev 10. obletnice izvajanja preventivne delavnice Test hoje na 2 km.

zon oglas
 
SVIT je državni preventivni program zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. Na omenjenem dogodku se boste imeli priložnost sprehoditi skozi napihljiv model debelega črevesa in otipati bolezenske spremembe na sluznici črevesa. Strokovni sodelavci Svita vam bodo razložili o raku na debelem črevesu in danki, kako se v telesu razvije, kako vpliva na tveganje tega raka nezdrav življenjski slog, kaj je kolonoskopija, kako poteka presejalni program Svit.
 
Model črevesa bo razstavljen od 9.do 10.30 ure pred vhodom v Zdravstveni dom Trbovlje, od 11.do 18. ure pa na lokaciji stadiona Rudar.
 
Ob 16.30 uri  bo na stadionu Rudar potekal  že tradicionalni Test hoje na 2km s predstavitvijo nordijske hoje. Torej vsi, ki želite preizkusiti svojo telesno zmogljivost in se seznaniti z uporabo po vsem svetu tako priljubljenih nordijskih palic.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...