11.5 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.si1+1=2Svetniki soglasno za Funklovo

Svetniki soglasno za Funklovo

Odločitev komisije je padla po tajnem glasovanju in tokrat, v tretje, prinesla le eno kandidatko.

Darko Planinc (na sredini)
Darko Planinc (na sredini)

Na včerajšnji občinski seji je Darko Planinc kot predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) svetnikom podal na glasovanje pozitivno mnenje Mateji Funkl za ravnateljico hrastniškega vrtca.

 

 

 

Na komisiji tretjič do preobrata

Pri prvih dveh razpisih so člani KMVVI-ja občinskemu svetu predlagali vse kandidatke, ki jih je obakrat svet tudi sprejel. Tokrat pa se člani dali mnenje eni kandidatki in ne le prenesli seznama vseh prijavljenih, kot na prvih dveh razpisih. Na tajnem glasovanju so člani izbrali Matejo Funkl iz Dola pri Hrastniku, ki so jo potrdili včeraj tudi svetniki.

igrišče1

Planinc sicer meni, da bi morala komisija svetnikom predlagati kar vse, a ker so na glasovanju odločili drugače, so tokrat svetniki v potrjevanje prejeli le eno. »Sistem je star in tukaj se lahko zgodi, da mi izberemo eno, Svet zavoda, kot odločevalec, pa potem izbere povsem drugo« nad načinom izbire potarna Planinc.

Odločitev pa je vseeno v rokah Sveta zavoda Vrtca Hrastnik in ne glede na to, da so starši izbrali Matejo Funkl in Polono Dolanc Vidovič, občinski svet Matejo Funkl, se lahko Svet zavoda odloči za povsem tretjo kandidatko. Odločitev sveta mora na koncu potrditi še ministrstvo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...