11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoSvea prihaja nazaj v Zagorje

Svea prihaja nazaj v Zagorje

Pogodba je pripravljena, na vrsti je odločitev svetnikov – ali bodo podprli rebalans proračuna, za odločitev, ki je po besedah župana “padla z neba”. Če ja, bo Svea tako postala last Občine Zagorje.

Danes bo znano, ali bo župan lahko uresničil svoj načrt.

Na zadnji dražbi je stečajni upravitelj Tomaž Kos prodajal Sveino upravno zgradbo z zemljiščem in jo po več neuspelih poskusih prejšnji mesec prodal za 473 tisočakov podjetju Ledava investicije. Zagorski župan Matjaž Švagan je bil z njimi že pred nakupom dogovorjen, da gre ta v občinske roke – za 330 tisoč evrov, torej za toliko kot so se svetniki že strinjali.

Zakaj podjetje Ledava prodaja Sveo za skoraj 150.000 evrov manj kot je zanjo odštela, nismo uspeli izvedeti.

Najprej se bo preselila uprava in razstavni salon Svee

“Nad selitvijo smo zelo navdušeni, saj Svea izhaja iz Zagorja ob Savi, tja spada in ni drugega okolja, v katerem bi lahko optimalneje delovala,” je za naš portal povedal direktor Svee Interier, Rok Frol. 

Švagan ocenjuje projekt kot najboljši v vseh 6 mandatih.

Uprava se bo najverjetneje preselila še letos, za vse ostalo bo potrebna korenita prenova. Poleg glasbene šole, ki bo zasedla večji del stavbe, bodo novih prostorov v zgornjem nadstropju deležni tudi zaposleni v Razvojni regionalni agenciji Zasavje.

Idejne zasnove so pripravljene in glasbena šola bo, po besedah župana, dobila maksimalne pogoje za delovanje.

“Na tej želji, cilju sem delal več kot dve leti,” je župan ponosno povedal, zadnje dejanje bo še odločitev občinskega sveta o rebalansu. “Stavba je propadala, tako bomo zaščitili objekt Svee in poskrbeli za lep vhod v mesto,” še nadaljuje župan, češ da je to največji uspeh v njegovih šestih mandatih.

Švagan obljublja, da na račun nakupa Svee ne bo izpadla nobena druga investicija, se pa bo občina morala zadolžiti za dodatne pol milijona evrov.

IDEJNA ZASNOVA:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...