4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoŠvagan: Svea bo naša!

Švagan: Svea bo naša!

Šesta dražba je bila za stečajnega upravitelja Svee Tomaža Kosa uspešna, saj je po dolgotrajni prodaji za upravno zgradbo uspel iztržiti nekaj več kot 473.000 evrov ali dobro polovico likvidacijske vrednosti.

Podjetje Ledava investicije iz Ljubljane je položilo svojo aro, je potrdil upravitelj, čas za plačilo celotnega zneska imajo še slabe tri mesece.

Podjetje Ledava investicije je sicer ločitveni upnik Svee, terjatve je prevzel od NLB. Kontakta podjetja ali treh direktorjev Igorja Žabota, Petra Grmeka in Mateja Žuniča nam do objave ni uspelo pridobiti. Dobro leto dni staro podjetje ima po podatkih strani Companywall le dva zaposlena, lastnik je luksemburški Boscombe Lux Holdings.

Kaj pa glasbena šola? Svea v Zagorju?

Župan Matjaž Švagan je že pred časom pojasnil, da na dražbi ne bodo nastopili, njihov cilj je bil kupiti terjatve. Občinski svetniki so županu požigosali potrdilo, da se za Sveo pogaja vse do 323 tisočakov. Zagorjani so Ledavi že poslali ponudbo za nakup, ostajajo pri dobrih 300 tisoč evrih, odgovora še niso prejeli, pravi Švagan. V tem trenutku želijo odziv Ledave in čakajo na uradno prodajo. “Prepričan sem, da bo Svea naša!” je še vedno trdno odločen Švagan in prepričan v cilj, ki so si ga zadali.

SORODNI ČLANKI:

Zagorjane ne zanima več EXPO, temveč SVEA

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...