-- OGLAŠEVANJE --

Stroški v zrak, nujna ponovna podražitev vrtca

-- OGLAŠEVANJE --

Stroški delovanja Vrtca Zagorje so se, v primerjavi s prejšnjim letom, povišali. Zavod zdaj predlaga novo ceno storitve, ki bi nekoliko zvišala tudi znesek na položnici staršev. Večina bo mesečno za vrtec plačala 16 evrov več.

Vrtec Zagorje bo moral za normalo poslovanje z junijem dvigniti cene za slabih 7 odstotkov. Pri oblikovanju novih cen so v zavodu upoštevali število vključenih otrok in zaposlenih. Pri tem je cena posameznega programa odvisna od starosti otroka ter stroškov dela, živil, materiala in storitev. In prav vsi omenjeni stroški so se v zadnjem letu dvignili. “Če odhodki presegajo prihodke, potem je ravnatelj dolžan pristopiti k pripravi predloga za podražitev. Ravno to se je zgodilo pri tokratni podražitvi, ko so se povečali vsi stroški,” je razložila Darja Rakovič, ravnateljica vrtca Zagorje.

Pri tem je poudarila še, da sta staršem na voljo dve ugodnosti, in sicer delno plačilo vrtca pri bolezni otroka, ki traja več kot 1 mesec ter rezervaciji. Za slednjo bodo, skupaj s povišanjem cen, predlagali tudi razširitev časovnega obdobja, ko bodo lahko ugodnost koristili. Kar pomeni, da bo rezervacija zdaj lahko trajala celo leto, prej največ 4 mesece.

Večina staršev bo plačala od 9 do 16 evrov več

Višina doplačila za starše je odvisna od mesečnih prihodkov na posamičnega družinskega člana. Tako bodo starši otrok, ki spadajo v skupino prvega starostnega obdobja, dobili od slabih 4 do 29 evrov višje položnice. Za vrtec otroke v drugi starostni skupini, starih 3 do 6 let, bo znesek za plačilo večji za dobre 3 pa vse do 24 evrov. Trenutno več kot polovica staršev otrok, ki obiskujejo zagorski vrtec, spada v dohodkovne razrede 5, 6 in 7, kar pomeni, da bo največ položnic višjih za 9 do 16 evrov. “Najvišji znesek vrtca v Zagorju plačuje 25 staršev, tistih, ki so plačila oproščeni, ker imajo v vrtcu dva ali več otrok, je trenutno 205,” je povzela ravnateljica.

Dvakrat so ceno svojih vzgojno-izobraževalnih storitev v Zagorju povišali lansko leto. Nazadnje v juliju, ko je nekaj časa dodatni strošek nosila občina. Starši so tako razliko občutili šele 1. januarja letos.

V zasavskih vrtcih upajo, da bodo lahko sprejeli vse vpisane otroke

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --