-- OGLAŠEVANJE --

V zasavskih vrtcih upajo, da bodo lahko sprejeli vse vpisane otroke

-- OGLAŠEVANJE --

S pomladjo se pričnejo tudi vpisi naših najmlajših v vrtce, kjer se vsakodnevno družijo s sovrstniki, naučijo kaj novega ali se le prepustijo igri. Vpisi v nekaterih zasavskih mestih že potekajo. Čeprav ponekod pričakujejo več vpisov kot bo prostih mest, upajo, da bodo lahko sprejeli vse otroke.

Vpisi že potekajo, nadaljevali se bodo vse do konca marca

V Vrtcu Trbovlje vpisi potekajo že drugi teden, zaključili se bodo danes. Sledili bodo vpisi v Litiji, ki bodo potekali cel mesec marec. V predšolsko varstvo bodo starši svoje najmlajše vpisali lahko tudi v Zagorju od 11. do 22. marca, v Hrastniku pa od 20. marca in vse do konca meseca. V slednjem prve tri dni organizirajo še dneve odprtih vrat, ko v vsako od enot vabijo otroke in starše na nepozabne naravoslovne delavnice.

Ravnateljica zagorskega vrtca Darja Rakovič je prepričana, da je obiskovanje vrtca ključno za uspešnost otrok tudi v odrasli dobi: “Z željo, da se bodo otroci v našem vrtcu dobro počutili in v varnem ter spodbudnem učnem okolju veliko naučili, starše vabimo k vpisu. Znanstvene raziskave potrjujejo mnenje (profesionalnih) vzgojiteljic/-ev, da vključenost v vrtec vpliva na uspešnost otrok v nadaljnjem življenju. Ker je vrtec prva ustanova, s katero se otroci srečajo, pa ima tudi veliko socializacijsko vlogo. Zadovoljni, veseli, srečni otroci, ki na vrtec hranijo enega najlepših spominov, so nam navdih za naše delo.”

V zasavskih vrtcih v letošnjem letu več kot 2000 predšolskih otrok

Največ otrok imajo v varstvu v Zagorje, teh je 669, razporejeni so v 37 oddelkov. En oddelek manj imajo v Litiji, kjer predšolsko varstvo obiskuje 585 dečkov in deklic. V štirih enotah vrtca Trbovlje se v 29 oddelkih igra 513 najmlajših Zasavčanov, v Hrastniku 277 v 17 oddelkih. Kako bo s številom oddelkov v prihodnjem šolskem letu, pravijo v vrtcu Litija, je odvisno od vpisa. Pričakujejo pa več vpisa kot bo odhodov v šolo.

Števila prostih mest so le okvirna

Prosta mesta so odvisna od števila otrok, ki bodo septembra izpolnjevali pogoje za vstop v šolo. Teh je največ v Zagorju, kjer bi se lahko sprostilo 176 novih mest. Sledi Litija z okvirno 160 mesti, Trbovlje s 120 mesti in Hrastnik s 56 mesti, ki bodo na voljo za novince v naslednjem šolskem letu. Omenjena števila pa še ne pomenijo, da bodo v vrtce lahko sprejeli točno toliko otrok. Zaradi odloga šolanja jih namreč vsako leto v predšolskem varstvu ostane še eno leto. Kljub temu v vrtcih upajo, da bodo lahko nudili mesta vsem vpisanim. “Lansko leto je bilo sprejetih 155 otrok, 8 jih je ostalo na čakalnem seznamu. Do 1. septembra so bili v oddelke vrtca, zaradi umikov nekaj oddanih vlog za vpis, nato sprejeti vsi v roku vpisani otroci,” so pojasnili v vrtcu v Zagorju.

Pred vpisi pa so otrokom v Vrtcu Trbovlje zaželeli: “Otrokom in staršem, ki bodo v jeseni sedli v šolske klopi, želimo prijeten in prijazen prehod iz vrtca v šolo, predvsem pa čim bolj igrive, radostne in nasmejane zadnje vrtčevske dni.”

Kako bo organizirano varstvo v Zasavju?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --