-- OGLAŠEVANJE --

Steklarna se širi in išče soinvestitorja

-- OGLAŠEVANJE --

Steklarna Hrastnik je postavila temelje za nadaljnji mednarodni razvoj. Aprila bo tako začel delovati holding GlobalGlass, ki ima sedež v Švici.

Božič in Lah v holdingu GlobalGlass

Andrej Božič

Andrej Božič, donedavni predsednik divizije stekla, bo v prihodnjih šestih mesecih v vlogi svetovalca v holdingu. “Funkcije predsednika izvršnega odbora v holdingu nisem sprejel iz osebnih razlogov. Poleg vloge svetovalca bom vpet tudi v aktivnosti, vezane na postavitev novega podjetja na Poljskem,” pravi Božič.

Aktivno poslovno vlogo prevzema tudi lastnik Igor Lah, ki ima v holdingu GlobalGlass funkcijo člana vodstva holdinga, hkrati pa do imenovanja predsednika izvršnega odbora holdinga, tudi to vlogo.

Iščejo soinvestitorja v razvoj embalažnega stekla

Peter Čas

“Prepričan sem, da bo holding GlobalGlass postavil temelje za dolgoročno rast in razvoj Steklarne
Hrastnik tudi v prihodnje. Dobri poslovni rezultati, rast povpraševanja in dejstvo, da so skoraj vse linije za pol leta naprej že zasedene, potrjujejo ambiciozne strateške načrte po širitvi proizvodnih zmogljivosti,” pa je izpostavil generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas.

Novi holding GlobalGlass in Steklarna Hrastnik po Božičevih besedah pričenjata z iskanjem soinvestitorja zaradi poslovnih načrtov, ki bodo pripomogli k širjenju proizvodnih kapacitet Steklarne Hrastnik, predvsem v segmentu embalažnega stekla, v katerem se povpraševanje nesprestano povečuje.

V prvem kvartalu 2018 so načrtovani celotni prihodki Steklarne Hrastnik 2 % nad planom in znašajo 15,2 milijonov evrov, dobiček pred davki v višini 1,9 milijona evrov pa je 43 % višji od načrtovanega. Proizvodne kapacitete so skoraj v celoti zasedene do zadnjega kvartala letošnjega leta.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --