-- OGLAŠEVANJE --

Steklarna povečala dobiček, ohlajanja gospodarstva ne občutijo

Hrastniška steklarna je lani povečala prihodke in čisti dobiček, zraven pa so za investicije namenili dobrih 9 milijonov evrov.

-- OGLAŠEVANJE --
Peter Čas, generalni direktor Steklarna Hrastnik.

Steklarna Hrastnik je lani ustvarila 60,5 milijonov skupnih prihodkov, kar je 5 odstotkov več kot leto poprej. Čisti dobiček iz poslovanja se je povečal za 18 odstotkov na 7,8 milijona evrov. “Steklarna Hrastnik je tudi v lanskem letu dosegla odlične rezultate kljub temu, da so se povišali stroški električne energije in plina za 15 odstotkov glede na preteklo leto, za skoraj desetino pa tudi mesečni strošek dela na zaposlenega, ki je lani znašal 2.077 evrov. Kar za 13 odstotkov pa se je povišala tudi dodana vrednost na zaposlenega, ki je znašala 46.683 evra,” je dejal Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik.

Ključno izobraževanje zaposlenih

Čas je prepričan, da so odlični rezultati poslovanja tudi posledica vseh izobraževanj zaposlenih. Na zaposlenega so lani namreč namenili povprečno 500 evrov za izobraževanja. Trend rasti se tako nadaljuje tudi v letošnjem prvem trimesečju, ko bo Steklarna Hrastnik ustvarila predvidoma 16,2 milijona evrov oziroma 8 odstotkov prihodkov več kot v enakem obdobju lani, zvišala pa se bo tudi dodana vrednost na zaposlenega na 53.470 evrov na letni ravni.

Prisotni na ključnih trgih

V Steklarni so prodajno mrežno razširili v Francijo, Veliko Britanijo in ZDA, kjer imajo prodajne pisarne. Kljub nekaterim napovedim, da se gospodarstvo ohlaja in da je na obzorju že nova finančna kriza, Čas tega v steklarstvu ne opaža. “V samem steklarstvu je stanje optimistično, ne zaznavamo nekih padcev ali pa napovedi ohlajanja, verjetno je to tudi posledica vedno večjega prehoda na stekleno embalažo,” ugotavlja.

Avtomatizirani in digitalizirani

Lani so investirali predvsem v avtomatizacijo, digitalizacijo in robotizacijo ter za investicije skupno namenili več kot 9 milijonov evrov. Letos bo ključna naložba prehod na industrijo 4.0. Čas je tudi prepričan, da bo prehod v digitalizacijo, robotizacijo in avtomatizacijo proizvodnih procesov omogočil doseganje še ambicioznejših ciljev.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --