0.6 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.si1+1=2Zbirajo za novo vrtčevsko igralo

Zbirajo za novo vrtčevsko igralo

V svoje roke so starši, zaposleni in občani vzeli nakup igrala pri vrtcu, enoti Biba Baja v Radečah. Ustanovili so vrtčevski sklad in aktivno zbirajo evro po evro. Po grobih ocenah naj bi za igralo odšteli med 4 in 5 tisočakov.

Predvideva se nakup takšnega igrala, ki bo vseboval večfunkcijske elemente za krepitev in razvoj različnih gibalnih spretnosti otrok, prilagojena za prvo starostno obdobje, torej do treh let.

Pobudnik je bil sklad vrtca, pojasnijo v vrtcu in kot pove predsednica Upravnega odbora vrtčevskega sklada Doroteja Jazbec želijo v sodelovanju z osnovno šolo in lokalnimi podjetji, društvi ter organizacijami pridobiti čim več sredstev. Decembra so s srečelovom na radeški tržnici že zbrali dobrih 500 evrov, 300 evrov so zbrali v lokalnih podjetjih in še 460 evrov s prostovoljnimi prispevki na dobrodelni predstavi lokalnih društev.

Že pred časom je župan Tomaž Režun napovedal pomoč pri nakupu igrala, »občina aktivno podpira tudi Vrtčevski sklad enote vrtca Radeče pri njihovih aktivnostih zbiranja sredstev za novo igralo v enoti Biba Baja.”

Postavitev novih igral ni datumsko ali vsaj mesečno definirana, prilagodili se bodo zakonskim rokom pri objavi razpisov in glede na zbrana sredstva. Prizadevajo si, je še povedala Jazbečeva, da bi igrala postavili pred novim vrtčevskim letom in ga v jeseni otrokom dali v uporabo, vsekakor pa najkasneje v roku enega leta.

»Verjamem, da bo nakup nemoteno izveden, saj sredstva za nakup zagotavlja Občina Radeče, vsak evro in cent, katerega zberemo skozi dobrodelne projekte pa seveda pomeni toliko manjši prispevek iz občinskega proračuna« poda vzpodbudno novico predsednica Upravnega odbora Vrtčevskega sklada Vrtca Radeče. Sklad naj bi zbiral z namenom, da razbremeni finančno breme Občine in spodbudi zavest občanov, da tovrstne investicije predstavljajo skrb za dobro počutje skozi igro najmlajših na dolgi rok.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?